«Athens Holidays με ιταλικό άρωμα και γεύσεις»: Η Αθήνα γεμίζει βέσπες την Κυριακή 3 Απριλίου
Αυτοκίνητο

«Athens Holidays με ιταλικό άρωμα και γεύσεις»: Η Αθήνα γεμίζει βέσπες την Κυριακή 3 Απριλίου

«Athens Holidays με ιταλικό άρωμα και γεύσεις»: Η Αθήνα γεμίζει βέσπες την Κυριακή 3 Απριλίου

Τι ετοιμάζει η Ολυμπιονίκης Όλγα Βασδέκη;

Η Αθήνα γεμίζει βέσπες την Κυριακή 3 Απριλίου στο πλαίσιο των μηχανοκίνητων περιηγήσεων του ΙΔΟΡΟ για το 2022.

Πιο συγκεκριμένα, τιμώντας τα 75 χρόνια από την δημιουργία της Θρυλικής Vespa, αλλά και την ταινία Roman Holidays με τους αξέχαστους Gregory Peck & Audrey Herburn, ο σύλλογος« Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» συνεργάζεται με την «Aθηναϊκή Λέσχη Vespa» και την «Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ΕΣΟΑ» και με την πολύτιμη αρωγή του Ο.Α.Κ.Α και της Romfea Green Energy διοργανώνει μία ξεχωριστή ιστορική περιήγηση στην Αθήνα με τίτλο «Athens Holidays με Ιταλικό Άρωμα και Γεύσεις!»

Όπως δηλώνει η Πρόεδρος του ΙΔΟΡΟ, η Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Τριπλούν, Όλγα Βασδέκη: «Προκειμένου ακόμη να τιμήσουμε τη μνήμη της συζύγου του Enrico Piaggio, ιδρυτή της Vespa, που είχε την ιδέα να ονοματίσει το νέο (για εκείνη την εποχή) πρωτοποριακό μηχανάκι με το όνομα της σφήγκας (ήτοι Vespa), το όλο event θα είναι μία ωδή στη γυναίκα, ενώ οι Olympians και λοιπές διακεκριμένες γυναίκες θα συμμετέχουν στην πομπή ως συνοδηγοί».

Διαδρομή

Α) Εκκίνηση: 10:00πμ Ακρόπολη.
Ιταλικό πρωινό σε παρακείμενο Café Restaurant δίπλα από το Μουσείο.
Εκκίνηση

Β) Στάση: 11:00πμ Καλλιμάρμαρο.
Σε ένα τόπο αθλητισμού, που συνάδει με την ιδιότητά των Αθλητών και ο οποίος βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό της Αθήνας, θα γίνει στάση για φωτογραφίες με το κοινό και αναφορές.
Εκεί, την πομπή των μηχανών Vespa θα περιμένουν Ιταλικά Συλλεκτικά Αυτοκίνητα και θα συνεχίσουν όλοι μαζί την πορεία τους προς το Μαρούσι.

Γ) Στάση: 12:00 Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
Η πομπή θα κάνει στάση στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όπου θα διεξάγεται από την Επιτροπή Αθλητών της ΕΟΕ το σεμινάριο «Public Speaking». Οι Olympians που θα συμμετέχουν στο σεμινάριο θα κάνουν διάλειμμα, προκειμένου να υποδεχτούν τους συναδέλφους τους της πομπής.

Δ) Τερματισμός: 12:00μμ ΟΑΚΑ
Μηχανοκίνητη ξενάγηση σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Παρουσίαση Αρχαιολογικών και λοιπών Ιστορικών Χώρων από τον Γενικό Διευθυντή του ΟΑΚΑ κ. Κωνσταντίνο Χαλιορή

Βραβεύσεις στο χώρο που το ΟΑΚΑ στη νότια είσοδο της αγοράς πλησίον των τύμβων του Αδριάνειου Υδραγωγείου.

Επίδειξη ιταλικής ζαχαροπλαστικής από τους κορυφαίους σεφ του Noble Pastry, με την συμμετοχή των παριστάμενων γυναικών, που θα πάρουν το γλυκό που θα παρασκευάσουν ως δώρο για το σπίτι.

Γεύμα με ιταλικά γαστρονομικά στοιχεία από γνωστό catering, με φόντο τις εμβληματικές εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου Αθλητικού Κέντρου της χώρας.

Το event τελεί υπό την αιγίδα του Ράλι Ακρόπολις, ενώ πάντα κοντά στις δράσεις της Αθηναϊκής Λέσχης Vespa βρίσκεται η αντιπροωπεία Λυμπερόπουλος.