Έρευνα: Οι Έλληνες “βάζουν” κάτω τους Ευρωπαίους στην οργάνωση ταξιδίων με αυτοκίνητο
Αυτοκίνητο

Έρευνα: Οι Έλληνες “βάζουν” κάτω τους Ευρωπαίους στην οργάνωση ταξιδίων με αυτοκίνητο

Έρευνα: Οι Έλληνες “βάζουν” κάτω τους Ευρωπαίους στην οργάνωση ταξιδίων με αυτοκίνητο

Ταξιδιάρες ψυχές, αλλά και οργανωμένες!

Το ότι οι Έλληνες αγαπούν τα ταξίδια είναι κάτι το γνωστό. Ότι είμαστε, όμως, πιο οργανωμένοι σε σχέση με τους γείτονες Ευρωπαίους, όσον αφορά την οργάνωση και τον προγραμματισμό του ταξιδιού, αυτό το μαθαίνουμε τώρα με βάση νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε.

Όπως φαίνεται, η πλειοψηφία των Ελλήνων προγραμματίζουν την αναχώρησή τους και ξεκινούν το ταξίδι τους ξεκούραστοι λίγο πριν ξημερώσει ειδικά αν πρόκειται για πολύωρο ταξίδι σε σχέση με οδηγούς από τη Σουηδία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία.

Η εταιρεία ερευνών Ipsos διεξήγαγε έρευνα μεταξύ 11 κρατών στην Ευρώπη και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι Έλληνες οδηγοί σε ποσοστό 94% προγραμματίζουν ένα ταξίδι μεγαλύτερο των τριών ωρών, τη χρονική στιγμή που είναι λιγότερο κουρασμένοι, περνώντας τους Ισπανούς και τους Πολωνούς που κάνουν το ίδιο σε ποσοστό 90%, τους Σλοβάκους με 88%, τους Σουηδούς και τους Ιταλούς με 87%, τους Γάλλους με 83% και τους Γερμανούς με 82%.

Ακόμη, φαίνεται πως οι Έλληνες είμαστε πιο οργανωτικοί και όσον αφορά τις ετοιμασίες της προηγούμενης μέρας από το ταξίδι.

Τα δεδομένα έδειξαν ότι οι Έλληνες ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους από την προηγούμενη μέρα και βγαίνουν στον δρόμο πολύ νωρίς το πρωί, δηλαδή λίγο πριν χαράξει σε ποσοστό 91%. Οι Βρετανοί που ακολουθούν την ίδια τακτική φτάνουν το 85%, οι Σουηδοί σε ποσοστό 84%, οι Σλοβάκοι με 82%, οι Βέλγοι με 78% και οι Γερμανοί με 76%.

Στην ίδια έρευνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Σουηδοί είναι αυτοί που οδηγούν σε μεγάλο ποσοστό εναλλάξ με κάποιον άλλο οδηγό, όταν πρόκειται να κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι σε ποσοστό 80% και ακολουθούν οι Πολωνοί με 75% και οι Έλληνες μαζί με τους Ισπανούς με 72%.

Οι Πολωνοί εμφανίζονται πιο νυκτόβια πλάσματα αφού το 79% προτιμά να ταξιδεύει νύχτα και ακολουθούν οι Γερμανοί με 74% και οι Έλληνες με 72%, ενώ αυτοί που τους αρέσει να κάνουν στάση για να πάρουν έναν υπνάκο είναι οι Βέλγοι σε ποσοστό 81%, οι Ιταλοί με 69% και οι Γάλλοι με 63%. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι Έλληνες δεν έχουν τέτοια συνήθεια, καθώς μόνο το 42% κοιμάται λίγο μέσα στο αυτοκίνητο.

Τέλος, το 46% των Πολωνών παραδέχεται ότι θα οδηγήσει ακόμα και εάν είναι κουρασμένοι, κάτι που στην πράξη αποδεικνύεται άσχημη απόφαση. Αρκετά πίσω βρίσκονται οι Ολλανδοί με 32% και οι Βρετανοί με 31%. Οι Έλληνες οδηγοί φαίνονται καλά ενήμεροι και συνειδητοποιημένοι για τις πιθανές συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης, καθώς μόλις το 26% αποφασίζει να οδηγήσει παρά την κούραση.