Εσύ ξέρεις την ιστορία πίσω από τα ονόματα και τα λογότυπα πολύ γνωστών brands αυτοκινήτων;
Αυτοκίνητο

Εσύ ξέρεις την ιστορία πίσω από τα ονόματα και τα λογότυπα πολύ γνωστών brands αυτοκινήτων;

Εσύ ξέρεις την ιστορία πίσω από τα ονόματα και τα λογότυπα πολύ γνωστών brands αυτοκινήτων;

Ίσως έχετε αναρωτηθεί πώς οι παγκοσμίου φήμης μάρκες αυτοκινήτων πήραν τα ονόματά τους και τι σημαίνουν τα λογότυπά τους. Το λογότυπο της Mitsubishi, για παράδειγμα, αποτελείται από 3 διαμάντια που σημαίνουν ακεραιότητα, αξιοπιστία και επιτυχία.

Και το λογότυπο της Hyundai σε σχήμα γράμματος H είναι στην πραγματικότητα μια σιλουέτα 2 ατόμων που κάνουν χειραψία μεταξύ τους.

Αξίζει να διαβάσετε την ιστορία προέλευσης του ονόματος κάποιων πολύ γνωστών αυτοκινήτων και σίγουρα θα εκπλαγείτε!

Volvo

Η Volvo επρόκειτο να γίνει θυγατρική εταιρεία της SKF, η οποία το 1907 κατασκεύαζε ρουλεμάν. Το 1924, η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να ξεκινήσει την κατασκευή αυτοκινήτων που θα μπορούσαν να αντέξουν τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους τραχείς δρόμους της Σουηδίας. Το αναγνωρίσιμο λογότυπο της Volvo είναι ένα αρχαίο χημικό σύμβολο για το σίδηρο. Παρεμπιπτόντως, αυτό είναι ένα από τα αρχαιότερα ιδεογράμματα στον δυτικό πολιτισμό. Όσο για το όνομα, “volvo” σημαίνει “κυλάω” στα λατινικά.

Mitsubishi

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Iwasaki Yatarō το 1870 και ήταν αρχικά μια ναυτιλιακή εταιρεία. Έλαβε το σημερινό του όνομα το 1873. Η λέξη “mitsubishi” αποτελείται από 2 μέρη, “mitsu” που σημαίνει “3” και “hishi” που σημαίνει “κάστανο νερού”, αλλά χρησιμοποιείται επίσης για να αναφερθεί σε ένα διαμάντι. Το λογότυπο της Mitsubishi περιλαμβάνει 3 διαμάντια που αναφέρονται τόσο στα 3 φύλλα βελανιδιάς από το έμβλημα της οικογένειας Yamauchi ή Tosa που κυβέρνησε τη γενέτειρα του ιδρυτή της Mitsubishi όσο και στο οικογενειακό έμβλημα του πατέρα του, το οποίο αποτελούνταν από 3 διαμάντια. Αυτά τα 3 διαμάντια αντιπροσωπεύουν στην αξιοπιστία, την ακεραιότητα και την επιτυχία που ήταν οι βασικές αξίες της οικογένειας της Iwasaki.

Audi

Η ιστορία της Audi χρονολογείται από το 1909. Το όνομα της εταιρείας είναι η λατινική μετάφραση του επωνύμου του ιδρυτή, August Horch, που σημαίνει “ακούστε” στα γερμανικά. Η ιδέα να χρησιμοποιηθεί η λέξη “audi” ως εμπορική ονομασία προήλθε από τον γιο του επιχειρηματικού εταίρου του Horch και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από όλους τους εμπλεκόμενους.

Ιnfiniti

Η Infiniti ιδρύθηκε στην Ιαπωνία το 1989. Το εμπορικό σήμα αναφέρεται στον ατελείωτο δρόμο που μπορεί να ξεπεράσει ένας οδηγός με αυτό το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, το λογότυπο Infiniti έχει διπλή σημασία. Ένα οβάλ με ένα τρίγωνο στο εσωτερικό αντιπροσωπεύει έναν δρόμο που εκτείνεται στον ορίζοντα και το ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας, το όρος Fuji, τονίζοντας την ιαπωνική προέλευση του αυτοκινήτου.

Μazda

Η ιστορία της Mazda ξεκίνησε τo 1920. Αρχικά, ο μελλοντικός κατασκευαστής αυτοκινήτων έκανε φελλούς. Αλλά στη δεκαετία του 1930, άρχισαν να κατασκευάζουν αυτοκίνητα. Το 1984, η εταιρεία υιοθέτησε επίσημα το όνομα Mazda, αν και τα φορτηγά με 3 τροχούς είχαν κατασκευαστεί προηγουμένως με αυτό το εμπορικό σήμα.
Οι δημιουργοί τους έδωσαν το όνομα του Ζωροαστρίου θεού του φωτός Ahura Mazda με την ελπίδα ότι θα βελτίωνε την εικόνα αυτών των συμπαγών οχημάτων. Επίσης, το όνομα της μάρκας ήταν συνεπές με το όνομα του προέδρου της εταιρείας – Jujiro Matsuda. Το λογότυπο της Mazda είναι ένα ζευγάρι φτερών σε σχήμα του γράμματος Μ. Αντιπροσωπεύουν τη δημιουργικότητα, τη ζωτικότητα, την καλοσύνη και την ανθεκτικότητα.