Μια γυναίκα στο “τιμόνι” της Tesla
Αυτοκίνητο

Μια γυναίκα στο “τιμόνι” της Tesla

Μια γυναίκα στο “τιμόνι” της Tesla

Μια γυναίκα έβαλε στο “τιμόνι” της Tesla ο ιδιοκτήτης της, Elon Musk. Η Robyn Denholm ορίστηκε νέα πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ ο Musk θα διατηρήσει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Η Denholm ήταν μέχρι πρότινος η οικονομική διευθύντρια της αυστραλιανής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telstra και υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο της Tesla από το 2014. Φέρεται να είχε τους λιγότερους δεσμούς με τον ιδρυτή της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων από οποιοδήποτε άλλο μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα εγκαταλείψει τη θέση της οικονομικής διευθύντριας της Telstra προκειμένου να αφοσιωθεί στο νέο της ρόλο.

“Πιστεύω σε αυτήν την εταιρεία, πιστεύω σε αυτή την αποστολή και ανυπομονώ να βοηθήσω στον Elon και την ομάδα της Tesla να κατακτήσουν βιώσιμα κέρδη και μακροπρόθεσμη αξία μετοχής”, ήταν η δήλωση της Denholm στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. Στην ίδια ανακοίνωση ο Musk αναφέρει: “Η Robyn έχει τεράστια εμπειρία και στην τεχνολογία και στη βιομηχανία του αυτοκινήτου και έχει συμβάλει τα μέγιστα ως μέλος του συμβουλίου της Tesla τα τελευταία 4 χρόνια, ώστε να γίνουμε μια κερδοφόρα εταιρεία. Ανυπομονώ να εργαστούμε ακόμα πιο στενά με τη Robyn καθώς θα συνεχίσουμε να επιταχύνουμε την έλευση της βιώσιμης ενέργειας”.

Photo: Tesla

Photo: Tesla

Η κίνηση αυτή του Musk μόνο τυχαία δεν είναι, αφού έγινε στο πλαίσιο διακανονισμού με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), μετά το διαβόητο tweet του, με το οποίο γνωστοποιούσε ότι διαθέτει χρηματοδότηση για την έξοδο της εταιρείας από το χρηματιστήριο. Η ανάρτηση πυροδότησε έρευνα για χειραγώγηση μετοχής, η οποία κατέληξε σε συμφωνία για την πληρωμή προστίμου και απομάκρυνση του Musk από τη θέση του προέδρου. Η SEC είχε δώσει προθεσμία έως τις 13 Νοεμβρίου για τις αλλαγές.