Ράλλυ Παλάδιο: Στο ρυθμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού η Αττική
Αυτοκίνητο

Ράλλυ Παλάδιο: Στο ρυθμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού η Αττική

Ράλλυ Παλάδιο: Στο ρυθμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού η Αττική

Αγωνιστικό προβλέπεται αυτό το Σαββατοκύριακο για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων το 39ο Ράλλυ Παλάδιο. Με επίκεντρο, και φέτος, την Νέα Πέραμο Αττικής, ο αγώνας περιλαμβάνει τις ειδικές διαδρομές «Αγ. Ιωάννης», «Σχοίνος» και «Όσιος Πατάπιος».

39 πληρώματα θα περάσουν την ράμπα της εκκίνησης και αποτελεί ιδανικό επίλογο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου 2018 και το Κύπελλο Νοτίου Ελλάδος.

Το 39ο Ράλλυ Παλάδιο, Let’s Rally επιφυλάσσει μεγάλες συγκινήσεις στην φετινή του μορφή, σύμφωνα με τη διοργανώτρια εταιρεία, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του είναι ανανεωμένο, σε συνδυασμό με το νυχτερινό σκέλος που αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Οι τεχνικές και γρήγορες ειδικές διαδρομές αναμένεται να εξάψουν το ενδιαφέρον των πληρωμάτων, αλλά και των θεατών που θα βρεθούν στις ειδικές διαδρομές της ευρύτερης περιοχής.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Σαββάτου

Σύμφωνα με το δελτίο της Αστυνομίας, το Σάββατο 24/11 κατά τις ώρες 12.30  έως 20.00,  θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Χανίου, στο τμήμα της μεταξύ των χ/θ 11,940 έως 3,260 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο Δήμο Μεγαρέων.

Οι οδηγοί παρακαλούνται να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στην παραπάνω οδό κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

46 χρόνια ιστορίας

Το Ράλλυ Παλάδιο είναι ένας από τους λίγους ελληνικούς αγώνες που επάξια θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αγώνες-θεσμοί. Διοργανώνεται από το 1972 και πάντοτε συγκέντρωνε μεγάλο αριθμό συμμετοχών ενώ εξελισσόταν σε ειδικές διαδρομές θρυλικές, όπως ο Διόνυσος, ο Μαραθώνας, ο Άγιος Στέφανος, βράδυ συνήθως, υπό βροχή ή και με χιόνι.

Η συμμετοχή είχε έντονο το στοιχείο της περιπέτειας. Αγώνας-φυτώριο νέων οδηγών, θεωρούνταν το γεγονός της χρονιάς για όλους, αν εξαιρέσει κανείς το Ακρόπολις. Τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται από τη START LINE με αρκετούς και σημαντικούς χορηγούς.