Retromobile 2019: Το ραντεβού που δίνουν οι λάτρεις των συλλεκτικών αυτοκινήτων
Αυτοκίνητο

Retromobile 2019: Το ραντεβού που δίνουν οι λάτρεις των συλλεκτικών αυτοκινήτων

Retromobile 2019: Το ραντεβού που δίνουν οι λάτρεις των συλλεκτικών αυτοκινήτων

Το ετήσιο ραντεβού όσων αγαπούν τα αυτοκίνητα-αντίκες ή είναι συλλέκτες δίνεται για 44η φορά στο Παρίσι, στην Retromobile 2019.

H έκθεση διοργανώνεται από την Artcurial Motorcars, μέλος του γαλλικού οίκου δημοπρασιών Artcurial και είναι αφιερωμένη στα παλιά αυτοκίνητα και σε όλα τα θέματα που αφορούν τα συλλεκτικά κομμάτια. Διεξάγεται στο εκθεσιακό κέντρο Porte de Versailles, στο κέντρο του Παρισιού. Φέτος θα διαρκέσει από τις 6 μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.

Η διοργάνωση αυτή που αναδεικνύει το Παρίσι σε πρωτεύουσα του συλλεκτικού αυτοκινήτου, απευθύνεται στους λάτρεις του αυτοκινήτου, στους θαυμαστές της αντίκας και σίγουρα σε όλους τους ενδιαφερόμενους: περισσότερα από 600 αυτοκίνητα εκτίθενται και 600 εκθέτες, 120 λέσχες και 60 καλλιτέχνες μετέχουν στη μεγαλύτερη, βραχύβια “γκαλερί τέχνης” παγκοσμίως, αφιερωμένη στον κόσμο του αυτοκινήτου.

Παράλληλα με την έκθεση γίνεται και δημοπρασία με αυτοκίνητα όλων των ηλικιών (κατασκευής του 1926 έως του 1992) και σε όλες τις τιμές. Τα περισσότερα είναι ιταλικά, ορισμένα γαλλικά, αγγλικά, και το ένα ωραιότερο από το άλλο.

Αφιέρωμα στα 100 χρόνια Citroën

Φέτος, η Retromobile είναι αφιερωμένη στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία και συγκεκριμένα στα 100α γενέθλια της Citroën. Μάλιστα, η αφίσα της διοργάνωσης είναι εμπνευσμένη από τον “André Citroën τον πρωτοπόρο και οραματιστή που σχεδίασε διαχρονικά μοντέλα και ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν τον Πύργο του Άιφελ ως διαφημιστικό βοήθημα” αναφέρει το δελτίο της έκθεσης. Μάλιστα για το λογότυπο της Citroën ο ιδρυτής της άντλησε την έμπνευσή του από το γνωστό παρισινό μνημείο.

Η αφίσα της φετινής διοργάνωσης

Η αφίσα της φετινής διοργάνωσης

Τα “αστέρια” της φετινής διοργάνωσης σε preview!

Μερικά από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που θα δημοπρατηθούν στην έκθεση παρουσιάστηκαν το Δεκέμβριο,  σε ένα παλιό υπόστεγο του στρατού στο αεροδρόμιο του Ορλί.

Παρά τον συννεφιασμένο καιρό και τους ατελείωτους ελέγχους ασφαλείας για την πρόσβαση στον χώρο του εμπορευματικού σταθμού του αεροδρομίου, η επίσκεψη άξιζε τον κόπο.

Μια υπέροχη Alfa Romeo

Ο ωραιότερος λαχνός, η επιτομή της αισθητικής και της μηχανικής που θα κλέψει την παράσταση στη δημοπρασία είναι μια Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta. Η αξία της υπολογίζεται στα 20 και πλέον εκατομμύρια ευρώ.

https://www.instagram.com/p/BpZMdqanFLP/?utm_source=ig_web_copy_link

Η εφημερίδα Le Figaro αφιερώνει ολόκληρο άρθρο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, εξιστορώντας τη μυθική ζωή της προπολεμικής αυτής “πριγκίπισσας” και παρουσιάζοντας τον ιδιοκτήτη της, τον Ολλανδό Γιαν-Βίλεμ Μαρτένς.

Το συγκεκριμένο μοντέλο κατασκευάστηκε σε μόλις πέντε αντίτυπα.

Και μια σπάνια Bugatti!

Ακολουθεί μια Bugatti 57C Cabriolet, ένα εξίσου όμορφο και σπάνιο μοντέλο αυτοκινήτου, που ανακαλύφθηκε εγκαταλελειμμένη σε έναν παλιό αχυρώνα. Το βίντεο από την ανακάλυψή της είναι συγκινητικό και εντυπωσιακό ταυτόχρονα, ειδικά για όσους γνωρίζουν την αξία τέτοιων αυτοκινήτων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Retromobile 2019