Διατροφή

Δέσποινα Βανδή: Η συνταγή της για πασχαλινά τσουρέκια!

Δέσποινα Βανδή: Η συνταγή της για πασχαλινά τσουρέκια!

Η τραγουδίστρια αποκάλυψε τα μυστικά της κουζίνας της

Τη δική της λαχταριστή συνταγή για τσουρέκια μοιράστηκε δημοσίως η Δέσποινα Βανδή και υποσχέθηκε στους διαδικτυακούς της φίλους στο Instagram ότι είναι η καλύτερη.

Μάλιστα, παρακίνησε τους θαυμαστές της να ακολουθήσουν τα μυστικά της κουζίνας της, τονίζοντας ότι η συνταγή της είναι πανεύκολη.

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 180 γρ. μαγιά νωπή
  • 2 1/2 κ. αλεύρι
  • 300 γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
  • 750γρ ζάχαρη
  • 600 γρ. γάλα
  • 1 φακελάκι μαχλέπι
  • 1 φακελάκι κακουλέ
  • 1 κ.γ.  μαστίχα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Σε πρώτη φάση φτιάχνετε το προζύμι. Σε 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό λιώνετε τη μαγιά και προσθέτετε το μισό κιλό από το αλεύρι σας! Ζυμώνετε, σκεπάζετε το μείγμα με βρεγμένη πετσέτα και το τυλίγετε με κουβέρτα σε ζεστό μέρος και το αφήνετε 1 ώρα η και λίγο λιγότερο!

Στη συνέχεια λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε τη ζάχαρη όλη και ανακατεύετε. Όταν θα είναι χλιαρό το γάλα με τη ζάχαρη θα προσθέσετε τα αυγά μέσα στο ίδιο κατσαρολάκι και θα τα ανακατέψετε. Οπότε έχετε 2 κατσαρολάκια μέχρι εδώ. Ένα με το βούτυρο και ένα με τη ζάχαρη το γάλα και τα αυγά. Να θυμάστε ότι για να χρησιμοποιήσετε τα υγρά σας υλικά πρέπει να είναι χλιαρά.

Η συνέχεια της συνταγής

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε τα 2 κιλά αλεύρι και ρίχνετε το ξύσμα το αλάτι το μαχλέπι το κακουλέ και τη μαστίχα τα οποία πριν τα χτυπάτε στο γουδί με γουδοχέρι για να γίνουν σκόνη. Ανοίγετε μια λακκούβα στη μέση και αδειάζετε εκεί το προζύμι σας. Ρίχνετε το μείγμα με το γάλα και αρχίζετε να ζυμώνετε. Σταδιακά και το λιωμένο βούτυρο.

Θα μοσχομυρίσει η κουζίνα σας. Σκεπάζετε τη λεκάνη πάλι με βρεγμένη πετσέτα και τυλίγετε με κουβέρτα για άλλη μια ώρα! Η ζύμη σας θα γίνει τουλάχιστον διπλάσια.

Στη συνέχεια κόβετε κάνετε πλεξούδες και δίνετε σχήμα στα τσουρέκια σας τα οποία τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα! Να έχουν μια απόσταση μεταξύ τους.

Αλείφετε με αυγό χτυπημένο τα τσουρέκια σας και τα ψήνετε για 25’ στους 170!

Δε θα το πιστεύετε! Μαγιά ζητήστε από το φούρνο της γειτονιάς σας γιατί είναι δυσεύρετη!

“Καλή επιτυχία παιδιά και καλή Ανάσταση!”, έγραψε στο τέλος της συνταγής η Δέσποινα.

Exit mobile version