Λαχταριστή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά:
Για την πίτα
- 200 γρ. γιαούρτι
- 6 – 7 κολοκυθάκια (τριμμένα)
- 2 αυγά + 2 ασπράδια
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 8 γρ. baking powder
- 200 γρ. αλεύρι
- 300 γρ. φέτα (σε χοντρά κομμάτια)
- 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Για το συνοδευτικό με γιαούρτι
- 400 γρ. γιαούρτι
- 30 γρ. δυόσμο
Εκτέλεση:
Για την πίτα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το τριμμένο κολοκυθάκι, τα αυγά, το ελαιόλαδο και το baking powder και ομογενοποιούμε καλά.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και με κυκλικές κινήσεις το ενσωματώνουμε στα υπόλοιπο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεσαίο πυρέξ 25×30 εκ. και ψήνουμε για περίπου 40 – 45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγή από το κέντρο της πίτας.
Για το συνοδευτικό με γιαούρτι
- Σε ένα multi προσθέτουμε το γιαούρτι και το δυόσμο και ομογενοποιούμε καλά. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.