Διατροφή

«Ζαχαρένιοι» λουκουμάδες παραλίας από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι οι λουκουμάδες που πουλάνε στην παραλία, με τον Δημήτρη Μακρυνιώτη να τα φτιάχνει εύκολα και γρήγορα. Όντας στην εκπομπή «Στούντιο 4», με λίγα μόνο υλικά αποφάσισε να φτιάξει «φουρνάτους» λουκουμάδες που είναι πιο λαχταριστοί από ποτέ. ΥΛΙΚΑ 480γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 75γρ. βούτυρο 60γρ. […]

«Στούντιο 4»: Η Ελένη Ψυχούλη φτιάχνει νόστιμα πιτάκια με τόνο και αυγά

Η Ελένη Ψυχούλη παρουσίασε μέσα από την κουζίνα του «Στούντιο 4» τα πιο εύκολα και νόστιμα πιτάκια με τόνο και αυγά. ΥΛΙΚΑ 2 αυγά σφιχτά 2 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο 1 πακέτο φύλλο κρούστας μαϊντανό ψιλοκομμένο άνηθο ψιλοκομμένο 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα λίγο ελαιόλαδο Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Τα αγαπημένα Goody της Αλλατίνης ανανεώθηκαν!

Η Αλλατίνη επαναλανσάρει τα κλασικά και αγαπημένα μπισκότα Goody, με νέες συσκευασίες διατηρώντας πάντα τη διαχρονική αξία και ποιότητα, το μοναδικό άρωμα και την πλούσια γεύση που έχουν συνδέσει οι καταναλωτές με τις πιο αγαπημένες τους Classic Goody moments. Ο ελκυστικός και σύγχρονος σχεδιασμός των νέων συσκευασιών επικοινωνεί με απλό και διακριτό τρόπο την μάρκα […]

Φτιάξε το πιο λαχταριστό μιλφέιγ σε 1 μόλις λεπτό!

Το γαλλικό μιλφέιγ μπορεί για τους περισσότερους να θεωρείται ένα από τα πιο δύσκολα γλυκά αφού όπως το λέει και το όνομα του θέλει χίλια φύλλα (mille feuille). Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης σου έχει βρει την λύση και θα έχεις πανέτοιμο και λαχταριστό μιλφέιγ σε μόλις 1 λεπτό! Μπορεί να ακουστεί παράλογο αλλά είναι πέρα για […]

Πάσχα 2023: Κρεατόπιτα με σουβλιστό αρνί από τη Γωγώ Δελογιάννη

Μπορεί το Πάσχα να πέρασε αλλά το αρνί που έχει μείνει από τη σούβλα έχει κατακλύσει το ψυγείο και δεν ξέρεις πώς να το εκμεταλλευτείς. Η Γωγώ Δελογιάννη σου έχει την λύση! Ότι αρνάκι περίσσεψε μπορείς να το φτιάξεις μια ωραιότατη πίτα που με τα κατάλληλα μπαχαρικά θα αποκτήσει μια τελείως διαφορετική γεύση από αυτή […]

Κατσικομακαρονάδα στον φούρνο: Ο παραδοσιακός μεζές της Δευτέρας του Πάσχα

Στην Ελλάδα, τα τραπέζια την Ανάσταση αλλά και ανήμερα του Πάσχα είναι πάντα γεμάτα από καλούδια, τα οποία φυσικά τις περισσότερες φορές περισσεύουν και μπαίνουν στο ψυγείο για τις επόμενες ημέρες. Το αρνί και το κατσίκι είναι σε περίσσεια ποσότητα σχεδόν σε κάθε σπίτι και οι νοικοκυρές, αναζητούν κάθε φορά τρόπους για να το αξιοποιήσουν […]

Πασχαλινό τραπέζι με το πιο λαχταριστό αρνάκι στον φούρνο με λεμονάτες πατάτες

Ψάχνεις την καλύτερη συνταγή για αρνάκι στο φούρνο για την Κυριακή του Πάσχα; Μην ψάχνεις άλλο! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοιμάζει το πιο λαχταριστό αρνάκι στο φούρνο με πατάτες λεμονάτες που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου όπως άλλωστε και οι καλεσμένοι στο τραπέζι σου. Τα βήματα απλά και εύκολα ενώ το αποτέλεσμα εγγυημένο! Υλικά Για το […]

Η vegan μαγειρίτσα της Γωγώς Δελογιάννη με μανιτάρια και ταχίνι – Η εναλλακτική συνταγή για το αναστάσιμο τραπέζι

Δεν αγαπούν όλοι τη μαγειρίτσα ή δεν αγαπούν όλοι τα εντόσθια που περιέχει η παραδοσιακή, αναστάσιμη μαγειρίτσα. Τα τελευταία χρόνια οι παραλλαγές της γνωρίζουν πολύ μεγάλη επιτυχία, από τη μαγειρίτσα με κοτόπουλο μέχρι την τέλεια vegan μαγειρίτσα χωρίς καθόλου κρέας αλλά με μανιτάρια. Η Γωγώ Δελογιάννη έφτιαξε μία τέτοια και μάλιστα δεν την αυγόκοψε καν […]

Σαρακοστή: Πόσοι νηστεύουν τελικά; Σουβλάκι ή… ταχίνι;

Τελικά νηστεύουν οι Έλληνες τη Σαρακοστή; Αυτό το ερώτημα έθεσε το ρεπορτάζ του Live  News που κατέγραψε την τάση του κοινού μιλώντας και με επιχειρηματίες της εστίασης. «Υπάρχει μία μερίδα του κόσμου που νηστεύει και μία μερίδα που δε νηστεύει», λένε οι επιχειρηματίες της εστίασης και αυτά είναι κυρίως νεαρά άτομα. Η εικόνα που παρουσιάζουν […]

«Φουρνίσματα Βοσινάκη»: Το νέο καθημερινό ψωμί που θα βάλετε στο τραπέζι σας

Η μάρκα Βοσινάκη παρουσιάζει τα «Φουρνίσματα Βοσινάκη», το νέο καθημερινό ψωμί, χωρίς συντηρητικά, που συνδυάζει τη γεμάτη και χορταστική γεύση με την ευκολία του συσκευασμένου ψωμιού. Ζυμωμένο με φυσικά προζύμια και επιλεγμένα άλευρα από εκλεκτά σιτηρά, διατηρεί την φρεσκάδα του όλη την εβδομάδα. Τα «Φουρνίσματα Βοσινάκη», περιλαμβάνουν τρεις επιλογές από αφράτα και μαλακά ψωμιά που […]

Η πιο γρήγορη και νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Σου άνοιξε η όρεξη να φας τυρόπιτα αλλά δεν έχεις φύλλο στο σπίτι σου και σίγουρα δεν έχεις τον χρόνο να ανοίξεις; Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης δείχνει την πιο εύκολη συνταγή και με υλικά που έχεις στο σπίτι σου για να φτιάξεις την πιο νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο. Υλικά: 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες 150 ml […]

Διαλειμματική νηστεία: Έτσι χάνουν κιλά οι αστέρες του Χόλιγουντ πριν από το κόκκινο χαλί – Το μαγικό προϊόν που τους βοηθά

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε ακούσει τον όρο «διαλειμματική νηστεία» που εδώ και μερικά χρόνια κυκλοφορεί ευρέως στο διαδικτύο και στην οποία ορκίζονται μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ όταν θέλουν να χάσουν βάρος. Η τελευταία μανία μάλιστα των αστέρων ονομάζεται ProLon® και είναι μια σειρά από πρωτοποριακά διατροφικά προϊόντα για 5 ημέρες […]

Πασχαλινό τσουρέκι: Η… απόλυτη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες όλοι ψάχνουμε να βρούμε την καλύτερη εκείνη συνταγή για πασχαλινό τσουρέκι που θα κάνει «θραύση» στο οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής. Ένα τσουρέκι που θα ικανοποιήσει τόσο τους γευστικούς κάλυκες των καλεσμένων μας που δεν θα σταματούν μέχρι να τους αποκαλύψουμε και το τελευταίο μας μυστικό για τη γλυκιά κι ανάλαφρη πανδαισία […]

Πασχαλινά κουλουράκια: Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης δείχνει την πιο εύκολη συνταγή για να μυρίζει όλο το σπίτι

Το Πάσχα σιγά σιγά φτάνει και εσύ ήδη έχεις βγάλει τον τσελεμεντέ για να δεις την κλασσική συνταγή της γιαγιάς για τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια. Αλλά φέτος κάπως σου ήρθε η όρεξη για κάτι διαφορετικό μεν αλλά νόστιμο δε! Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης σου έχει τη λύση! Θες να μυρίζει όλο το σπίτι σου τσουρέκι […]

Το μυστικό των «αιωνόβιων»: Αυτές οι τέσσερις διατροφικές συνήθειές του που πρέπει να υιοθετήσεις για να ζήσεις περισσότερο

Η διατροφή παίζει κολοσσιαίο ρόλο στο προσδόκιμο ζωής και αυτό είναι κάτι ευρέως γνωστό. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα γονίδια προβλέπουν κατά 25% περίπου τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου, με τη διατροφή, το περιβάλλον, την άσκηση και άλλους παράγοντες της καθημερινότητάς μας να προβλέπουν το υπόλοιπο. Σύμφωνα με τις καθηγήτριες της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού […]

Έρευνα: Έκοψε ο Έλληνας τον καφέ έξω;

Έκοψε ο Έλληνας τον καφέ έξω; Τουλάχιστον τον περιόρισε πολύ σύμφωνα με έρευνα της Kapa Research. Η ακρίβεια έχει πλήξει μία από τις αγαπημένες συνήθειες του Έλληνα που πλέον το σκέφτεται διπλά να πάρει καφέ απ’ έξω  αφού πλέον ξεπερνά τα 2 ευρώ. Το 80% των ερωτώμενων πίνει καθημερινά καφέ ενώ καθολική είναι η διαπίστωση […]

«Γειτονιές στο πιάτο»: 3 +1 προτάσεις για «σουβλάκι όπως παλιά» από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Έχετε όρεξη για  παραδοσιακό σουβλάκι με πίτα αλλά όπως ήταν παλιά; Δηλαδή χωρίς πατάτες, μόνο εξαιρετικό κρέας, ντομάτα, κρεμμύδι και σε κάποιες περιπτώσεις χειροποίητη σάλτσα; Οι «Γειτονιές στο πιάτο» μας έδωσαν την ιδέα καθώς ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επισκέφτηκε 4 σουβλατζίδικα που πρέπει να πάτε αν δεν το έχετε κάνει ακόμα. Ειδικά αν είστε νότια βάλτε […]

Σαρακοστή 2023: Ο πιο νόστιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

Τον πιο νόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά, ιδανικό για τη Σαρακοστή και όσους νηστεύουν, παρουσιάζει ο Γαβριήλ Νικολαΐδης. Για τη συνταγή θα χρειαστείτε: 1 φλ. ελαιόλαδο 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό 3 φλ. ζάχαρη 4 φλ. νερό 1 φλ. σταφίδα ξανθή 1/2 φλ. καρύδι 1 λεμόνι (ξύσμα) 1 κ.σ. κανέλα

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης φτιάχνει το πιο λαχταριστό κιουνεφέ

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης βρέθηκε στο «Στούντιο 4» και έφτιαξε το πιο λαχταριστό και ανατολίτικο κιουνεφέ εύκολα και γρήγορα. Υλικά για το Κιουνεφέ: Μισό πακέτο φύλλο καταΐφι 250 γρ. βούτυρο αγελάδος 200 γρ. μοτσαρέλα Υλικά για το σιρόπι: 270 γρ. ζάχαρη 220 ml νερό Ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι 1 ξύλο Κανέλας

Οι πιο εναλλακτικοί και πρωτότυποι λαχανοντολμάδες από τον Ανδρέα Λαγό

Και ποιος δεν θα ήθελε να κάνει μία μίνι αποτοξίνωση μετά τις γιορτινές μέρες που το τραπέζι ήταν γεμάτο λιχουδιές και καλούδια; Για αυτό το λόγο, ο Ανδρέας Λαγός σου έχει τη λύση για τους πιο εναλλακτικούς αλλά και πεντανόστιμους λαναχοντολμάδες για να τους έχεις έτοιμους σε λίγα μόνο λεπτά. Για τους λαχανοντολμάδες: 1 μέτριο […]

Πρωτοχρονιά: Το ιδανικό πρωινό για να ξεκινήσετε τη χρονιά – Scrambled Eggs από τη Γωγώ Δελογιάννη

Τι καλύτερο από το να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά με ένα hearty πρωινό; Πρωτοχρονιά με Scrambled Eggs πρότεινε η Γωγώ Δελογιάννη και ιδού πώς θα τα πετύχετε και πώς θα τα σερβίρετε! Υλικά 12 αβγά 50 γρ. γάλα ή κρέμα γάλακτος 75 γρ. βούτυρο 2 κ.γ. πάστα τρούφας Αλάτι Πιπέρι Τριμμένη γραβιέρα 4 φέτες φρυγανισμένο […]

Η greek cuisine κατακτά τον κόσμο – Στη λίστα με τα 50 καλύτερα πιάτα 4 ελληνικά φαγητά

Οι ξεχωριστές, ελληνικές γεύσεις έχουν κατακτήσει τον κόσμο καθώς σύμφωνα με τη λίστα του TasteAtlas τέσσερα ελληνικά πιάτα βρίσκονται στη λίστα των 50 καλύτερων για το 2022. Και συγκεκριμένα στην 15η θέση βρίσκονται τα παϊδάκια ενώ ακολουθεί ο γύρος στην 31η, το γιουβέτσι στην 36η και ο μπακαλιάρος λίγες θέσεις μετά στην 41η. Το TasteAtlas, […]

Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο; Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης σού δείχνει πώς!

Την πιο light εκδοχή για ζαμπονοτυρόπιτα έδειξε ο Δημήτρης Μακρυνιώτης στο «Στούντιο 4», χωρίς φύλλο. Τα υλικά λίγα και εύκολα. 300 γρ. mix κίτρινων τυριών 350 ml φρέσκο γάλα 200 γρ. καπνιστή γαλοπούλα 4 μεσαία αυγά

Η χειμερινή οσπριάδα της Γωγώς Δελογιάννη

Μια νόστιμη και πολύ θρεπτική οσπριάδα μαγείρεψε η Γωγώ Δελογιάννη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον». Τι θα χρειαστείτε για να τη φτιάξετε; 500 γρ. όσπρια ανάμεικτα 2 καρότα κομμένα σε κύβους 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 πράσο ολόκληρο 400 γρ. ντομάτες κονκασέ 2 κ.σ. ξύδι αλάτι πιπέρι

Μελομακάρονα ή κουραμπιέδες; Και όμως, έρευνα έδωσε απάντηση στο καυτό ερώτημα των Χριστουγέννων!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα παρουσίασε η Cookpad, η παγκόσμια πλατφόρμα συνταγών και αφορά τους Έλληνες και τις γιορτές. Παρά το αυξημένο κόστος στα τρόφιμα οι Έλληνες επιλέγουν να βάλουν πρώτα σε προτεραιότητα το φαγητό και την οικογένεια! Το 49% των συμπατριωτών μας δήλωσε ότι θα διοργανώσει τουλάχιστον ένα τραπέζι για άτομα που ζουν εκτός του […]

Τα Soft Kings είναι πλέον… 0%

Τα αγαπημένα μαλακά μπισκότα της Αλλατίνη, τα Soft Kings είναι πλέον… 0%! Το νέο ΑΛΛΑΤΙΝΗ Soft Kings Zero είναι ένα μεγάλο και μαλακό, σοκολατένιο μπισκότο, πλούσιο σε μεγάλα κομμάτια μαύρης σοκολάτας, με 0% προσθήκη ζάχαρης. Είναι η νέα πρόταση της Αλλατίνη που σου προσφέρει όλη την απόλαυση που αναζητάς σε ένα μπισκότο, με λιγότερες ενοχές. […]

Τα μελομακάρονα του Δημήτρη Μακρυνιώτη

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι έχουν μπει ήδη σε εορταστικό κλίμα, και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα μελομακάρονα. Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό που όλοι λατρεύουν και περιμένουν πώς και πώς να το γευτούν, έρχεται δια χειρός Δημήτρη Μακρυνιώτη. Υλικά για τα μελομακάρονα: -650 γρ. αλεύρι μαλακό -380 γρ. σιμιγδάλι ψιλό -125 γρ. ζάχαρη […]

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για cheesecake φούρνου με ροδάκινα

Το cheesecake είναι ένα αρκετά γρήγορο γλυκό, το οποίο σε πολλές δύσκολες στιγμές θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους. Το Cheesecake με ροδάκινα Νάουσας θα χρειαστεί λίγα υλικά και σε σύντομο χρόνο θα έχετε ένα γευστικό γλυκό στο ψυγείο σας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Υλικά: Για το Cheesecake -800γρ τυρί κρέμα -1 […]

Συνθετικό… κοτόπουλο για πρώτη φορά στην αγορά των ΗΠΑ – Το δοκίμασαν οι συμμετέχοντες στη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα COP27

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για πρώτη φορά έδωσε την έγκρισή της για την κυκλοφορία στην αγορά ενός προϊόντος κρέατος κοτόπουλου, που έχει αναπτυχθεί με εργαστηριακές μεθόδους και προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση. Πρόκειται για κρέας κοτόπουλου που έχει καλλιεργηθεί εργαστηριακά, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη κύτταρα από ζωντανά ζώα. Το προϊόν παράγεται από την […]