Θρεπτική, αρωματική και νηστίσιμη σαλάτα με ρεβύθια, αμύγδαλο και σπανάκι έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος σήμερα στην κουζίνα της εκπομπής “Στην φωλιά των Κου Κου”.

Υλικά

Για το ντρέσινγκ με ταχίνι

  • 1 αυγό βρασμένο από το Πάσχα
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ταχίνι
  • 45 γρ. χυμός λεμονιού
  • 15 γρ. μουστάρδα
  • 20 γρ. μέλι

 

Για τη σαλάτα

  • 400 γρ. ρεβύθια (βρασμένα)
  • 7 γρ. γλυκιά πάπρικα
  • 45 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 αυγά (βρασμένα από το Πάσχα)
  • 5 παξιμάδια μέτρια
  • 30 – 40 γρ. αμύγδαλα
  • 150 γρ. τοματίνια
  • 200 γρ. σπανάκι baby
  • 5 – 6 φύλλα δυόσμο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι ή 2 λάιμ

Εκτέλεση

Για το ντρέσινγκ με ταχίνι

  1. Σε ένα multi προσθέτουμε όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Για τη σαλάτα

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 180 βαθμούς στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα ρεβύθια, την πάπρικα και 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε τα ρεβύθια σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε βάλει μία λαδόκολλα. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.
  3. Αφαιρούμε τα ρεβύθια από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ και, όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, προσθέτουμε το ντρέσινγκ.