Η Κατερίνα Λένη ετοιμάζει πεντανόστιμα λαζάνια με κιμά που αν τα φτιάξετε θα καταπλήξετε σίγουρα τα αγαπημένα σας πρόσωπα!
Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:
1 πακέτο λαζάνια (φύλλα)
100 ml ελαιόλαδο
1 kg. μοσχαρίσιος κιμάς
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 καρότα σε κυβάκια
200 ml κόκκινο κρασί
2 βάζα τριμμένη ντομάτα
500 ml ζωμός μοσχαρίσιος
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 γερή πρέζα ζάχαρη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκα αρωματικά, βασιλικός, θυμάρι
Για τη μπεσαμέλ:
150 gr. βούτυρο
150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 lt. γάλα πλήρες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Για τη σύνθεση:
Τριμμένη φρυγανιά
400 gr. παρμεζάνα (ολόκληρο κομμάτι)
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 – 2 ντομάτες σε ροδέλες