Αν υπάρχει μια συνταγή που δεν λείπει ποτέ από το οικογενειακό τραπέζι ή το ταπεράκι της δουλειάς, αυτή είναι τα τυροπιτάκια κουρού. Μικρές ατομικές πίτες, γεμιστές με λαχταριστό μείγμα τυριών, τυλιγμένες σε μια ζύμη που θυμίζει μπισκότο: αφράτη μέσα, τραγανή απ’ έξω.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, με την εγγυημένη επιτυχία των συνταγών της, μας δείχνει τον πιο απλό τρόπο να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας αγνά υλικά και γιαούρτι για μια ζύμη που δεν τρίβεται και ψήνεται ομοιόμορφα.

Είναι ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας – πρωινό, σνακ, συνοδευτικό στο τραπέζι ή ακόμα και για παιδικό πάρτι. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζονται φούσκωμα ή πολύπλοκες διαδικασίες.

Υλικά

1 συσκ.

στραγγιστό γιαούρτι 200 γρ.150 gr

βούτυρο λιωμένο και κρύο180 gr

ηλιέλαιο (ή καλαμποκέλαιο)500 gr

αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)3 κ.σ.

κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο1 κ.γ.

κοφτό μπέικιν πάουντερ2 πρέζες

αλάτιΛίγο

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗ

Κρόκο αυγού

Σουσάμι ή μαυροσίσαμο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

250 gr

φέτα σκληρή σε τρίμματα100 gr

κεφαλοτύρι τριμμένοΛίγο

πιπέρι1

αυγό

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ