Ένα αγαπημένο, παραδοσιακό φαγητό ετοίμασε σήμερα η Κατερίνα Λένη. Η σεφ μοιράστηκε τα μυστικά της για λαχταριστό, κοκκινιστό κοτόπουλο με χυλοπίτες που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να το λατρέψουν.

Υλικά

1 κοτόπουλο ολόκληρο
100 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 πιπεριές Φλωρίνης
200 ml λευκό κρασί
1 κουτί ντομάτας κονκασέ
1 βάζο συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 κ.σ. ελτές
2-3 κ.σ. κάπαρη
2-3 κ.σ. ελιές σε ροδέλες
80 γρ. λιαστές ντομάτες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
βασιλικός ξερός
αρωματικά βότανα
500 γρ. χυλοπίτες
300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη