Η Υβόννη Μπόσνιακ ξεδίπλωσε στις μέρες της καραντίνας το μαγειρικό της ταλέντο στα social media και η αλήθεια είναι ότι μας άφησε άφωνους με τις εξαιρετικές επιδόσεις της.
Η σύζυγος του Αντώνη Ρέμου έβαλε σκοπό να μας “λιγώσει” με τις νόστιμες συνταγές της, πράγμα που έκανε και σήμερα, ανεβάζοντας την απόλυτη συνταγή της για New York cheesecake, το πιο κρεμώδες και απολαυστικό που έχουμε δοκιμάσει.
Ιδού η συνταγή της:
“Φιλαράκια μου σας έχω την συνταγή για το απόλυτο New York cheesecake για 100% επιτυχία.
Θα χρειαστούμε:
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
80 γρ. λιωμένο βούτυρο
20 γρ. ζάχαρη
900 γρ. τυρί κρέμα
220 γρ. ζάχαρη
120 ml κρέμα γάλακτος
1 1/2 κ/σ άρωμα βανίλια
5 Αυγά
40 γρ. κορν φλάουρ
Μια πρέζα αλάτι
1 κ/γ Χυμό από φρέσκο λεμόνι
Προετοιμασία σκεύους:
Τοποθετούμε περιμετρικά αλλά κι στην βάση του τσέρκι (23 διαμέτρου) λαδόκολλα *δεν αλευροβουτυρώνουμε!!!! Για την βάση του γλυκού αλέθουμε τα μπισκότα στον μπλέντερ.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο την ζάχαρη και τα μπισκότα.
Απλώνουμε το μείγμα ,πιέζοντας έτσι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της βάσης. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε κατά σειρά το τυρί κρέμα,την ζάχαρη,την κρέμα γάλακτος, και το άρωμα βανίλιας προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ομοιογενές μείγμα.Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Έπειτα το κορν φλάουρ και στο τέλος τον χυμό λεμόνι.
Τοποθετούμε το μείγμα μέσα στο τσέρκι μας.
Με κατάλληλες κινήσεις στο σκεύος προσπαθούμε να αφαιρέσουμε τον αέρα από το μείγμα.
Στην κατώτερη σχάρα του φούρνου μας,ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 110 βαθμούς και ψήνουμε για 60 λεπτά ακόμα. (Σε περίπτωση που δεν έχει ψηθεί αρκετά,επαναφέρετε την θερμοκρασία στους 160 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά) Κλείνουμε τον φούρνο και πιάνουμε μια ξύλινη κουτάλα μεταξύ της πόρτας και του φούρνου. Θα πρέπει να μείνει εκεί για μια ώρα να ξεκουραστεί,έπειτα το βγάζουμε από τον φούρνο μέχρι να κρυώσει.αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε σάλσα φρούτο της αρεσκείας σας.
Καλή απόλαυση! *Περιμένω φωτογραφίες, απορίες και σχόλια”.