7 έξυπνα και φθηνά «κόλπα» για να δείχνει το σπίτι σας… πολυτελές
Life

7 έξυπνα και φθηνά «κόλπα» για να δείχνει το σπίτι σας… πολυτελές

7 έξυπνα και φθηνά «κόλπα» για να δείχνει το σπίτι σας… πολυτελές

Δεν χρειάζεστε μια περιουσία για να διακοσμήσετε το σπίτι σας

Αν πιστεύετε ότι κοστίζει μια περιουσία να διακοσμήσετε το σπίτι σας με καλαισθησία και γούστο όπως ακριβώς τα πολυτελή που θαυμάζετε στις σελίδες των περιοδικών τότε πέφτετε έξω. Μικρά «κόλπα» αρκούν για να το πετύχετε.

Το μυστικό κρύβεται στην απλότητα και τον μινιμαλισμό και συνήθως στην αξιοποίηση αντικειμένων που έχετε ήδη στο σπίτι σας.

#1 Αντικαταστήστε τις πολύχρωμες πετσέτες με λευκές

Οι πολύχρωμες πετσέτες με funky σχέδια μπορεί να φαίνονται χαριτωμένες, αλλά αν θέλετε να δώσετε στο μπάνιο σας λίγη κομψότητα, απλά αγοράστε λευκές πετσέτες. Ανεξάρτητα από τα χρώματα που είναι στο μπάνιο σας, το λευκό συνδυάζεται άψογα με όλα και είναι ένα χρώμα πολυτελές.

#2 Χρησιμοποιήστε λευκά κλινοσκεπάσματα

Την ίδια λογική ακολουθήστε και στην κρεβατοκάμαρα. Αν θέλετε να θυμίζει 5άστερο ξενοδοχείο, τα λευκά κλινοσκεπάσματα είναι στην πραγματικότητα πιο εύκολο να καθαριστούν – λίγο λευκαντικό και φαίνονται ολοκαίνουργια. Εκτός αυτού, αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες, σε αντίθεση με τα περισσότερα χρωματιστά. Σας δίνουν επίσης την ελευθερία να το συνδυάσετε αβίαστα με πολύχρωμα μαξιλάρια.

#3 Διακοσμήστε την κουζίνα σας με φρούτα, όχι απλώς λουλούδια

Μπορείτε να δώσετε περισσότερη ζωή στην κουζίνα ή το σαλόνι σας τοποθετώντας μερικά μπολ φρούτων στα τραπέζια ή τους πάγκους.

Προτιμήστε τα μεγάλα κίτρινα λεμόνια ή τα ξινόμηλα που έχουν έντονα χρώματα και καθαρά αλλά και αντέχουν για να γεμίσετε διάφανες πιατέλες ή μεγάλα βάζα είτε η κουζίνα σας είναι σκούρα είτε λευκή.

#4 Δώστε έμφαση στον διακριτικό φωτισμό

Πολλές φορές τα φωτιστικά οροφής δεν είναι η καλύτερη ιδέα για να δείχνει ένα δωμάτιο ήρεμο και πολυτελές.

Ειδικά σε μια κρεβατοκάμαρα, προτιμήστε μια φωτιστική σύνθεση στον τοίχο με μικρά φωτάκια και αμπαζούρ.

#5 Καθρέφτες με πλαίσιο

Ήταν της μόδας τα απλά κομμάτια καθρέφτη χωρίς πλαίσιο. Η σκανδιναβική διακόσμηση όμως έφερε στο προσκήνιο τους όμορφους καθρέφτες με ξύλινο πλαίσιο που αναδεικνύουν έναν λευκό τοίχο με τη ζεστασιά του ξύλου και είναι η απαραίτητη πινελιά πολυτέλειας σε ένα χολ.

#6 Σετάρετε τα αντικείμενα του μπάνιου σας

Αν θέλετε το μπάνιο σας να θυμίζει πολυτελή ξενοδοχεία, φροντίστε να είναι απλό. Οι πετσέτες λευκές όπως περιγράψαμε πιο πάνω και τα αντικείμενά του σεταρισμένα στο ίδιο μοτίβο, χρώμα και σχέδιο ανάλογα και με το είδος και το χρώμα του νιπτήρα σας.

#7 Οργανώστε τα διακοσμητικά σας αντικείμενα με δίσκους

Oι συνθέσεις είναι ό,τι πιο μοντέρνο και πολυτελές μπορείτε να κάνετε σε όλα τα δωμάτια ακόμα και στο μπάνιο. Βάλτε διαφορετικά διακοσμητικά ή και χρηστικά είδη σε στρογγυλούς, τετράγωνους ή και ορθογώνιους δίσκους.

Έτσι δημιουργείτε οργανωμένες γωνιές που πέφτει το μάτι.

Photos: Unsplash