Dionysos Zonar’s: Το κρυμμένο γαστρονομικό «διαμάντι» της Αθήνας με τη μεγάλη ιστορία στη σκιά της Ακρόπολης
Life

Dionysos Zonar’s: Το κρυμμένο γαστρονομικό «διαμάντι» της Αθήνας με τη μεγάλη ιστορία στη σκιά της Ακρόπολης

Dionysos Zonar’s: Το κρυμμένο γαστρονομικό «διαμάντι» της Αθήνας με τη μεγάλη ιστορία στη σκιά της Ακρόπολης

Από αρχηγούς κρατών μέχρι ανθρώπους του Πολιτισμού το έχουν τιμήσει στη μακραίωνη ιστορία του

Δεν είναι τυχαίο ότι το επιλέγουν από αρχηγοί κρατών και άνθρωποι του Πολιτισμού (όπως ο Μίκης Θεοδωράκης) μέχρι και απλοί επισκέπτες της Αθήνας. Το Dionysos Zonar’s είναι ένα πραγματικό γαστρονομικό «διαμάντι» της Αθήνας με ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα: την απρόσκοπτη θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης που κάθε ώρα της μέρας στέκει σαν καρτ ποστάλ για το διάσημο εστιατόριο.

Μετρημένοι στα δάχτυλα άλλωστε είναι οι προορισμοί μέσα στην Αθήνα που μπορούν να παινευτούν για αυτή τη θέα.

Το κτίριο του ιστορικού εστιατορίου «Διόνυσος» αποτελεί ένα κόσμημα ανάμεσα στα ιστορικά μνημεία και τις παραδοσιακές γειτονιές της Αθήνας.

Χτισμένο με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Προκόπη Βασιλειάδη υπό την καθοδήγηση του σπουδαίου και καθηγητή του Δημήτρη Πικιώνη που διαμόρφωσε όλο τον λόφο του Φιλοπάππου, ο «Διόνυσος» φέρει και άλλες ιστορικές υπογραφές. Ο Γιάννης Μόραλης και η κεραμίστρια Ελένη Βερναρδάκη επιμελήθηκαν εικαστικά τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του πίσω στη δεκαετία του 60 όταν πρωτοάνοιξε τις πύλες του.

Από τότε μέχρι σήμερα, που πλέον έχει περάσει στα χέρια ενός ανθρώπου που κατέχει το θέμα «εστίαση» όσο κανείς, του Βλάση Σταθοκωστόπουλου, το Dionysos Zonar’s παρέμεινε σημείο αναφοράς για την Αθήνα.

Ενταγμένο πλήρως στο τοπίο των ιστορικών δρόμων που το περιβάλλει το εστιατόριο προσφέρει όχι μόνο μία γενναία δόση αρχιτεκτονικής φινέτσας αλλά και εκλεπτυσμένες γεύσεις της Μεσογειακής κουζίνας.

Το μενού επιμελημένο από ένα team αντάξιο του χώρου φέρνει στο πιάτο του επισκέπτη του τις καλύτερες πρώτες ύλες της ελληνικής φύσης.

Κάθε πιάτο είναι μία πρόταση και μία γαστριμαργική εμπειρία που ευχαριστεί όλες τις αισθήσεις.

Μέσα σε ένα πευκόφυτο περιβάλλον μοναδικής κομψότητας, είναι ο ιδανικός προορισμός όχι μόνο για φαγητό αλλά και για καφέ αλλά και για εκδηλώσεις, με μεγάλο του ατού φυσικά τη θέα στην Ακρόπολη από κάθε σημείο του χώρου του.

Dionysos Zonar’s

Ροβέρτου Γκάλλι 43, 11742, Αθήνα

Τηλ.: +30210 9231936

Τηλ.: +30210 9233182

Email.: [email protected] 

Instagram

Facebook