Κωνσταντίνος Παπαδάκης: Έρχεται… uncensored στο Arch και δηλώνει: «Ροκ για εμένα είναι ο Πανούσης και οι Τρύπες, οι Onirama και ο Ρουβάς»
Life

Κωνσταντίνος Παπαδάκης: Έρχεται… uncensored στο Arch και δηλώνει: «Ροκ για εμένα είναι ο Πανούσης και οι Τρύπες, οι Onirama και ο Ρουβάς»

Κωνσταντίνος Παπαδάκης: Έρχεται… uncensored στο Arch και δηλώνει: «Ροκ για εμένα είναι ο Πανούσης και οι Τρύπες, οι Onirama και ο Ρουβάς»

«Στη χώρα των τρελών και των αθώων» φιλοδοξεί να μας μεταφέρει ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης, ένας ροκ καλλιτέχνης που του αρέσει η επαφή με το κοινό και φροντίζει και το κοινό να περνά καλά στα live του.

Με αφορμή την επόμενη ζωντανή εμφάνισή του σε λίγες μέρες στο Arch Club και την κυκλοφορία του νέου του δίσκου μιλήσαμε μαζί του.

Παντρεύετε το ροκ με το σόου και την υποκριτική που όπως βλέπω στο βιογραφικό σας ακολουθήσατε. Τι θέλετε να προσφέρετε στο κοινό που σας βλέπει;

Ουσιαστικά σκοπός μου ως καλλιτέχνης είναι να εκφράσω τις εμπειρίες και τα βιώματά μου και να μπορέσω να επικοινωνήσω στον ακροατή την οπτική γωνία μου για τον κόσμο μέσα από το έργο μου. Το μέσο δεν έχει τόσο σημασία, είτε είναι δηλαδή υποκριτική είτε είναι το τραγούδι είτε είναι χορός. Το θέατρο είναι οπτικοακουστική εμπειρία και μου είναι αναγκαίο να επικοινωνώ σε όλα τα επίπεδα, οπτικό, ακουστικό, χορογραφικό, εικαστικό κλπ, αφού δεν ακούμε μουσική μόνο από το ραδιόφωνο στην εποχή μας. Η ανάγκη μου είναι να έρθω όσο πιο άμεσα σε επαφή με τον κόσμο και να μπορέσω να του μεταφέρω το συναίσθημα και την ενέργεια, την πληροφορία και ότι άλλο ο καθένας φέρει ως ανάγκη. Αυτό που στην ουσία προσφέρω στο κοινό μου είναι ο Κωνσταντίνος. Είναι η ενέργειά μου, το κέφι μου, είναι η ανάγκη μου να γίνουμε όλοι μία μεγάλη παρέα, και το πετυχαίνω μέσω της μουσικής με θεατρικότητα.

Υπάρχει για σας δίλημμα υποκριτική ή μουσική;

Όχι, ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο δίλημμα… Ίσα-ίσα που κάθε καλλιτέχνης οφείλει να κάνει τις εσωτερικές του διαδρομές και να έρθει πιο κοντά στο εκφραστικό μέσο που του ταιριάζει περισσότερο…
Τραγουδάω από 17 χρονών όταν με την σχολική μου μπάντα μας πήραν στον «Σταυρό του Νότου».

Ό,τι κι αν έχω κάνει στη ζωή μου περιστρέφεται γύρω από την μουσική… Είτε ήμουν DJ, είτε ήμουν μουσικός παραγωγός είτε τώρα που είμαι συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής το δικό μου εκφραστικό μέσο είναι η μουσική και όλες οι υπόλοιπες τέχνες λειτουργούν συμπληρωματικά. Το τραγούδι χρήζει «ερμηνείας» εκτός από άλλες τεχνικές, που είναι κατεξοχήν θεατρική προσέγγιση.

Τι είναι uncensored -όπως είναι ο τίτλος του προγράμματός σας στο Arch- στη δική σας ζωή και τα όνειρά σας;

Τώρα ανοίγουμε μια μεγάλη συζήτηση… Σχετικά με το τι είναι λογοκριμένο και τι δεν είναι λογοκριμένο… Εγώ είμαι της φιλοσοφίας ότι πρέπει τα πράγματα να λέγονται με το όνομά τους και να μην μας φοβίζουν οι λέξεις.

Υπάρχει η τάση να αλλάζουμε την σημασία των λέξεων προκειμένου να μην θιχτούν πρόσωπα και καταστάσεις. Στην ουσία αυτή είναι μία ψευδαίσθηση, υποκρισία, και φόβος να αντιμετωπίσουμε τις αλήθειες της ύπαρξής μας. Υπάρχει επιθυμία να βάζουμε τους ανθρώπους σε ένα πλαίσιο για να μην πουν και να μην κάνουν πράγματα. Και υπάρχει η προσπάθεια να τους πείσουμε ότι συγκεκριμένες λέξεις τους θιγούν, είτε άμεσα αυτούς τους ίδιους, είτε έμμεσα στα πράγματα που αγαπούν και πιστεύουν…

Οι λέξεις έχουν νόημα και λειτουργία που εμείς τους δίνουμε. Σημασία έχει να μπορεί ο καθένας μας να κατανοήσει την πρόθεση με την οποία λέγεται κάτι και το τι θέλει να δηλώσει…

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω να περάσουμε στο αντίθετο άκρο που είναι η ασυδοσία και η πραγματική προσβολή και υποτίμηση του συνομιλητή μας και του κοινού μου στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά στην ουσία μέσα από τους στίχους μου και την γενικότερη στάση ζωής μου έχω την βαθιά επιθυμία οι άνθρωποι να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα χωρίς δεύτερες σκέψεις… διονυσιακά!

Εξάλλου ο δίσκος μου «Στη χώρα των τρελών και των αθώων» που μόλις κυκλοφόρησε είναι εμπνευσμένος από τα διονυσιακά μυστήρια και τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες.

Και όπως έχει πει κ ο Αριστοφάνης , κριτής κάθε καλλιτέχνη είναι το ίδιο το κοινό… Αυτό αξιολογεί εάν κάτι το εκφράζει ή όχι.. Στην ουσία είμαστε οι αγγελιοφόροι όχι οι ηθικοί αυτουργοί, ο καθαρός λόγος μπορεί να βλάψει μόνο ψευδαισθήσεις και εγωισμούς, ναρκισσισμούς και άλλα. Ο βρώμικος λόγος όταν έχει γίνει αυτοκριτική δεν μας αγγίζει.

Τι να περιμένουμε από την εμφάνισή σας στο Arch;

Ένα ροκ party. Αυτό που θα περιμένετε είναι ότι σίγουρα μέχρι το τέλος δεν θα βαρεθεί κανείς! Είναι έτσι φτιαγμένο το πρόγραμμα που και να μην έχεις ακούσει ποτέ σου ροκ, τα τραγούδια τα ξέρεις, κάπου κάπως τα έχεις ακούσει. Με τους μουσικούς χοροπηδάμε ακομα και στις πρόβες. Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες, κατ’ ανάγκη τις χρησιμοποιώ χάριν συνεννόησης. Ροκ για εμένα είναι ο Πανούσης και οι Τρύπες, ροκ ειναι οι Onirama και ο Ρουβάς. Δεν δουλεύει συγκριτικά ο εγκέφαλός μου, ό,τι μου αρέσει κάνω και βλέπω πώς ανταποκρίνεται ο κόσμος που έρχεται στα live μας. Σκοπός μου είναι να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα και να διασκεδάσουμε στον ανανεωμένο χώρο του Αrch!

Στις 29 Ιανουαρίου ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης θα παρουσιάσει στο Arch Club Live Stage ένα δείγμα από τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Στη χώρα των τρελών και των αθώων»και θα μας παρασύρει σε ένα live με απρόβλεπτη πάντα εξέλιξη.

ARCH CLUB – LIVE STAGE(ΕΧ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ)

Διεύθυνση: Ελασιδών 6, Γκάζι

Ημερομηνία: ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Τιμή εισιτηρίου 5 €

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 Ώρα έναρξης 21:30

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης

Γεννημένος στην Αθήνα και με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Electric Music Production, βρέθηκε από πολύ νωρίς μαζί με την σχολική του μπάντα, σε ηλικία 16 ετών, στη μουσική σκηνή στο Σταυρό του Νότου για 3 χρόνια, παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας υπό την καθοδήγηση του Σάκη Τσιλίκη.

Ακολούθησε η πορεία του ως DJ σε μεγάλα club σε Ελλάδα, Κύπρο & Τουρκία, ξεκινώντας παράλληλα τη συνεργασία του με τον Γιώργο Σαμπάνη, όπου μαζί με την μπάντα του από το Σταυρό του Νότου έστησε το πρόγραμμα για τα live του.

Συλλέγοντας εμπειρία από όλο το φάσμα της μουσικής , και έχοντας περάσει αρκετό χρόνο στα στούντιο με παραγωγούς, στιχουργούς, και συνθέτες, ξεκινά τις δικές του παραγωγές στην ηλεκτρονική μουσική αλλά και συμπαραγωγές με διάφορους καλλιτέχνες.

Το 2016 δισκογραφείται το πρώτο του τραγούδι με τίτλο Young and Free από την Spicy.

Επιστρέφει στις ρίζες του γράφοντας μουσική με φυσικά όργανα & παράλληλα ξεκινά τις θεατρικές σπουδές και συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις, και από το 2017 έως το 2020 εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της Αθήνας δημιουργώντας πλέον ένα ολοκληρωμένο ξεχωριστό πρόγραμμα για τον θεατή.

Από τον Σεπτέμβριο 2022 ξεκινά η δισκογραφική συνεργασία με τη Final Touch από την οποία κυκλοφόρησε το πρώτο single με τίτλο «ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ» ενώ κυκλοφόρησε όλο του EP με τίτλο «Στη χώρα των τρελών και των αθώων».