Οι άγνωστες ιστορίες που δεν ξέρει κανείς πίσω από τις χριστουγεννιάτικες ταινίες
Life

Οι άγνωστες ιστορίες που δεν ξέρει κανείς πίσω από τις χριστουγεννιάτικες ταινίες

Οι άγνωστες ιστορίες που δεν ξέρει κανείς πίσω από τις χριστουγεννιάτικες ταινίες

Εσύ το ήξερες;

Κάθε χρόνο που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, οι ταινίες έχουν την τιμητική τους αφού αρχίζουν να μας βάζουν στο εορταστικό πνεύμα.

Το Home Alone είναι μία από τις πιο viral χριστουγεννιάτικες ταινίες, αφού μόλις προβληθεί στην τηλεόραση σηματοδοτεί την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά backstage μυστικά που κανείς δεν γνωρίζει και που σίγουρα θα ήθελες να μάθεις!

1. Home alone (1990)

Το Home alone είναι κατά βάση η πιο γνωστή χριστουγεννιάτικη ταινία. Για τους περισσότερους ανθρώπους δεν νοούνται Χριστούγεννα χωρίς αυτή την ταινία και τον αξιαγάπητο Kevin, που είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί το σπίτι του πάση θυσία. Η σκήνη που η ταραντούλα περπατούσε στο πρόσωπο του Marv ήταν αληθινή. Για να αποφύγει να την τρομάξει, ο ηθοποιός Daniel Stern έπρεπε να μιμηθεί την έκφραση κάποιου που φωνάζει και να προσθέσουν τον ήχο αργότερα. Όπως επίσης και την στιγμή που ο ίδιος πατάει τα στολίδια ξυπόλυτος προσποιείται ότι πονάει αφού τα στολίδια στην πραγματικότητα είναι κέρινα.

2. Love Actually (2003)

Η ταινία Love Actually είναι από τις πιο ρομαντικές χριστουγεννιάτικες ταινίες που μπορείς να παρακολουθήσεις αυτή την εποχή. Σίγουρα θα την έχεις δει έστω μια φορά στη ζωή σου και στοιχηματίζω ότι δεν έχεις ξεχάσει την σκηνή που η Emma Thompson ανακαλύπτει ότι ο άντρας της την απατάει. Η συγκεκριμένη σκηνή έχει μείνει χαραγμένη στην ιστορία του σινεμά, με την εκπληκτική ηθοποιό να κλαίει με λυγμούς, κρυμμένη στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού της και να είναι τόσο πειστική. Αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί στην προσωπική της ζωή εκείνη την περίοδο, όταν ο σύζυγός της Kenneth Branagh την χώρισε για την ηθοποιό Helena Bonham Carter.

3. Polar express (2004)

Το πολικό εξπρές είναι η πρώτη ταινία που έχει κινηματογραφηθεί εξ ολοκλήρου με καταγραφή κίνησης ή αλλιώς motion capture. Η καταγραφή κινήσεων – η διαδικασία με την οποία οι σκηνοθέτες ζωντανεύουν χαρακτήρες χρησιμοποιώντας καταγραφές κινήσεων ζωντανής δράσης – ήταν μια σχετικά νέα τεχνική το 2004 και ο σκηνοθέτης της ταινίας χρησιμοποίησε αυτή τη τεχνική στο μέγιστο βαθμό. Αλλά η άγνωστη ιστορία της συγκεκριμένης ταινίας είναι το γεγονός ότι ο Tom Hanks έπαιξε πέντε χαρακτήρες. Εκτός από τον ηγέτη, ο Tom Hanks έπαιξε τον μπαμπά, τον οδηγό, τον hobo και τον Άγιο Βασίλη, φέρνοντας τον συνολικό χαρακτήρα του μέχρι πέντε.