Τεχνητή νοημοσύνη: Τα εφιαλτικά σενάρια για το μέλλον του κόσμου και η τρίτη οπλική επανάσταση
Life

Τεχνητή νοημοσύνη: Τα εφιαλτικά σενάρια για το μέλλον του κόσμου και η τρίτη οπλική επανάσταση

Τεχνητή νοημοσύνη: Τα εφιαλτικά σενάρια για το μέλλον του κόσμου και η τρίτη οπλική επανάσταση

Την ώρα που η χρήση του ChatGPT και άλλων πλατφορμών τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) ακμάζουν και κερδίζουν όλο και περισσότερους θιασώτες, ο προβληματισμός για το πού μπορεί να βρισκόμαστε σε μερικές δεκαετίες από τώρα είναι αναπόφευκτος.

Το παράδειγμα της φωτογραφίας που κέρδισε βραβείο καθώς κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι ήταν προϊόν τεχνητής νοημοσύνης μιλάει από μόνο του. Ο δημιουργός της πιστεύει ότι σε λίγους μήνες θα είναι αδύνατο να τις διακρίνει.

Ψηφιακοί καλλιτέχνες δημιουργούν υλικό για χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που θέλουν να εντυπωσιάσουν. Όπως μεταμόρφωσε για την τραγουδίστρια Όζελ το μετρό σε τρενάκι και τα αυτοκίνητα σε τσάντες για μια δημοφιλή στιλίστρια.

Γεγονός είναι και η πρώτη παρουσιάστρια που δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη.

«Είμαι η Φέντα και είμαι η πρώτη παρουσιάστρια στο Κουβέιτ που εργάζεται με τεχνητή νοημοσύνη στο Kuwait News».

Σύντομα στη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εβδομάδα μόδας τεχνητής νοημοσύνης, παρουσία των μεγαλύτερων οίκων του κόσμου.

Ο Θεόδωρος Λιόλιος, αναπληρωτής κοσμήτορας ΣΣΕ, καθηγητής πυρηνικής φυσικής και στρατιωτικών επιστημών μίλησε στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο για το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης λέγοντας πως έχουμε θέμα ασφάλεια και μάλιστα βρισκόμαστε στην Τρίτη οπλική επανάσταση.

«Η πρώτη ήταν με την πυρίτιδα όπου και δημιουργήθηκαν τα πυροβόλα όπλα, η δεύτερη με την πυρηνική ενέργεια και προέκυψαν τα πυρηνικά όπλα και η τρίτη που ξεκίνησε είναι με την τεχνητή νοημοσύνη. Οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφάλειας θα πρέπει να μελετήσουν θέματα τεχνητής νοημοσύνης. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δημιουργήσει όπλα ή να εντοπίσει όπλα. Υπάρχουν κάποια drones τα οποία δεν χρειάζονται χειρισμό, καθώς είναι συστήματα αναγνώρισης όπλων μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Το ΓΕΕΘΑ έχει κάνει με το Πανεπιστήμιο Αθηνών ένα μνημόνιο συνεργασίας, στο οποίο διδάσκονται τη τεχνητή νοημοσύνη».