Διαιτητής αποβλήθηκε επειδή έπαιξε “πέτρα, ψαλίδι, χαρτί”
Περίεργα

Διαιτητής αποβλήθηκε επειδή έπαιξε “πέτρα, ψαλίδι, χαρτί”

Διαιτητής αποβλήθηκε επειδή έπαιξε “πέτρα, ψαλίδι, χαρτί”

Ένας διαιτητής, ο David McNamara,  τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών εβδομάδων από την αγγλική Football Association. Ο ρέφερι ζήτησε από δύο αρχηγούς να παίξουν «πέτρα, ψαλίδι, χαρτί» για να αποφασιστεί η σέντρα, πριν από αγώνα του βρετανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου γυναικών (WSL), σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Το περιστατικό συνέβη πριν από τον εντός έδρα αγώνα της  Manchester City με την Reading στις 26 Οκτωβρίου. Σε αυτό εμπλέκεται και η αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Γυναικών της Αγγλίας, Steph Houghton. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, ο διαιτητής ξέχασε το νόμισμα, που συνήθως χρησιμοποιείται στους αγώνες, στα αποδυτήρια και επέτρεψε στις δυο αρχηγούς να παίξουν το γνωστό παιχνίδι για να καθορίσουν ποια ομάδα θα κάνει τη σέντρα.

«Η FA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο διαιτητής David McNamara έχει τεθεί σε αναστολή για 21 ημέρες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, αφού δέχτηκε μια κατηγορία μη ενεργώντας προς το συμφέρον του παιχνιδιού», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της FA. «Αυτό συνέβη στον αγώνα FA WSL μεταξύ Manchester City και Reading την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου όταν δεν κατάφερε να καθορίσει ποια ομάδα θα ξεκινούσε τον αγώνα με το «πέταγμα» ενός νομίσματος, όπως απαιτείται από τους κανονισμούς του παιχνιδιού».

Ο McNamara , ο οποίος έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της αναστολής της FA, θα είναι σε θέση να επιστρέψει στα γήπεδα από τις 17 Δεκεμβρίου.