Εκλέχθηκε βουλευτής στη Nevada παρότι ήταν νεκρός
Περίεργα

Εκλέχθηκε βουλευτής στη Nevada παρότι ήταν νεκρός

Εκλέχθηκε βουλευτής στη Nevada παρότι ήταν νεκρός

Είναι από τα παράδοξα των αμερικανικών εκλογών και έχει δημιουργήσει σούσουρο στη Nevada. O Dennis Hof, ένας ευαγγελικός, σκληροπυρηνικός Ρεπουμπλικανός, αναδείχτηκε νικητής της διαδικασίας, παρότι δεν είναι πια εν ζωή.

Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της Nevada. Διέθετε μεταξύ άλλων, τον πιο προβεβλημένο οίκο ανοχής -αν όχι σε όλη την Αμερική- στην πολιτεία του. Το Moonlight BunnyRanch (επί το ελληνικότερον “Το ράντσο με τα φεγγαρόλουστα κουνελάκια”) είχε πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ, σε βιβλία, σε σειρές και φυσικά και σε σκάνδαλα. Το πιο διαδεδομένο ήταν βεβαίως ότι σε ένα από τα δωμάτια του BunnyRanch βρέθηκε αναίσθητος και ημιθανής από υπερβολική χρήση ναρκωτικών, ο πρώην σύζυγος της Khloe Kardashian και γνωστός μπασκετμπολίστας, Lamar Odom.

Ο Dennis Hof ήταν ιδιοκτήτης τουλάχιστον 5 οίκων ανοχής στη Nevada, μεταξύ των οποίων το γνωστό BunnyRanch - Photo: HBO

Ο Dennis Hof ήταν ιδιοκτήτης τουλάχιστον 5 οίκων ανοχής στη Nevada, μεταξύ των οποίων το γνωστό BunnyRanch – Photo: HBO

Ο Dennis Hof έμαθε να δημιουργεί ντόρο γύρω από το όνομά του από νωρίς και τελικά ο αυτός εξακολουθεί και μετά το θάνατό του. Πώς; Ο Hof έθεσε υποψηφιότητα για βουλευτής της Nevada στις πρόσφατες ενδιάμεσες εκλογές. Όμως στις 16 Οκτωβρίου, ελάχιστες εβδομάδες πριν τις εκλογές, βρέθηκε νεκρός. Ο επιχειρηματίας έχασε τη ζωή του σε ένα από τα δωμάτια του οίκου ανοχής του, στα 72 του και λίγες ώρες μετά τα γενέθλιά του. Και ενώ θα περίμενε κανείς η υποψηφιότητά του να αποσυρθεί, όχι μόνο δεν αποσύρθηκε, αλλά ο Hof, αν και νεκρός εκλέχθηκε με το 69% των ψήφων, συντρίβοντας την Δημοκρατική αντίπαλό του.

Γιατί εκλέχθηκε;

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ενώ ο Hof πέθανε αρκετές ημέρες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές, κατάφερε να εκλεγεί. Η επίσημη αιτιολογία ήταν ότι δεν υπήρχε αρκετός χρόνος να αλλαχτούν τα ψηφοδέλτια. Ωστόσο, στα εκλογικά κέντρα ήταν αναρτημένη η παρακάτω ανακοίνωση που ενημέρωνε τους ψηφοφόρους ότι ο υποψήφιος Dennis Hof είναι νεκρός. Παρόλα αυτά το όνομά του παρέμεινε στα ψηφοδέλτια. Το μόνο  λογικό συμπέρασμα είναι ή ότι κανείς δεν είδε την ανακοίνωση ή πως το ρεύμα των ψηφοφόρων του Hof θέλησε να τον τιμήσει μετά θάνατον.

Η εκδοχή που έδωσε όμως ο μάνατζερ του, Chuck Myth, είναι ακόμη πιο περίεργη. Μιλώντας στο Reuters δήλωσε ότι ο Hof ήταν σίγουρο πως θα νικούσε, ο θάνατός του όμως ενθάρρυνε ακόμα περισσότερους Ρεπουμπλικανούς να τον ψηφίσουν. Ένιωσαν, όπως λέει, πιο άνετα όταν πέθανε, γνωρίζοντας ότι κάποιος άλλος Ρεπουμπλικανός θα τον αντικαταστήσει. Ο λόγος του δισταγμού τους; “Πολλοί Ρεπουμπλικανοί ένιωθαν άβολα να ψηφίσουν τον Dennis εξαιτίας της φύσης του επαγγέλματός του”, είπε ο Myth. Όλοι λοιπόν στη Νevada αναμένουν το πρόσωπο που θα πάρει τη θέση του Hof.