Ένα γήπεδο μπάσκετ στην Πορτογαλία που θα ζήλευε κι ο Πικάσο!
Περίεργα

Ένα γήπεδο μπάσκετ στην Πορτογαλία που θα ζήλευε κι ο Πικάσο!

Ένα γήπεδο μπάσκετ στην Πορτογαλία που θα ζήλευε κι ο Πικάσο!

Αυτό είναι πράγματι ένα πολύ διαφορετικό γήπεδο μπάσκετ!

Ο λόγος για το τερέν του Campo dos Mártires da Pátria στη Λισαβόνα που έβαψε ο AkaCorleone,  διαστάσεων 14 επί 25 μέτρων.

Οι φιγούρες – μια γυναίκα που κρατά την υδρόγειο και ένας διοπτροφόρος άντρας – κάθονται η κάθε μία στις δύο αντίθετες πλευρές του γηπέδου.

«Η αναζήτηση μια πραγματικής ισορροπίας, η τέλεια διττότητα μεταξύ δύο ανθρώπων, δύο ομάδων, δύο πλευρών, δύο πραγματικοτήτων, είναι κάτι δύσκολο αλλά είναι δυνατόν να επιτευχθεί.

Η ιδέα πίσω από αυτό το πρότζεκτ ήταν να παίξω με την έννοια της διττότητας, δύο διαφορετικών οπτικών γωνιών, δύο διαφορετικών πλευρών που συμπληρώνουν η μία την άλλη σαν αντίθετες εκδοχές της ίδιας πραγματικότητας οι οποίες μπορούν να γίνουν αντιληπτές ως μία ενιαία» εξήγησε ο Πορτογάλος καλλιτέχνης δρόμου.

Πρόσθεσε επίσης ότι το έργο προσπαθεί να αναφερθεί «στην πιο διασκεδαστική και κοινόχρηστη πλευρά ενός χώρου στον οποίο καθημερινά συγκεντρώνονται διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικών ηλικιών και από διαφορετικά περιβάλλοντα, για να αθληθούν στην επιφάνειά του.

Λαμβάνει υπόψη τη σημασία των διαφορετικών κοινοτήτων που το χρησιμοποιούν και τη γειτονιά στην οποία βρίσκεται.”

Δείτε το video:

Πηγή: ΑΠΕ