Γεννήθηκε το πιο μικρό μωρό στον κόσμο και είναι υγιές!
Περίεργα

Γεννήθηκε το πιο μικρό μωρό στον κόσμο και είναι υγιές!

Γεννήθηκε το πιο μικρό μωρό στον κόσμο και είναι υγιές!

Το νοσοκομείο Sharp Mary Birch ανακοίνωσε τη γέννηση του πιο μικρού μωρού παγκοσμίως, ενός κοριτσιού που ζύγιζε μόλις 245 γραμμάρια.

Και το ανακοίνωσε πέντε μήνες αφότου το βρέφος βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και είναι υγιέστατο!

«Είναι ένα χαρούμενο βρέφος που ζυγίζει περίπου 2,3 κιλά και είναι καλά στην υγεία του», ανακοίνωσε το νοσοκομείο.

Το βρέφος, το οποίο το προσωπικό του νοσοκομείου στο Σαν Ντιέγκο είχε ονομάσει Saybie, πήγε σπίτι του στα μέσα Μαΐου.

Η ιστορία της Saybie

Το μωρό γεννήθηκε τον Δεκέμβριο και ήταν 23ων εβδομάδων και τριών ημερών.

Οι γιατροί αποφάσισαν να κάνουν εκτάκτως καισαρική στη μητέρα του καθώς κινδύνευε η ζωή της εξαιτίας επιπλοκών στην εγκυμοσύνη.

Στον πατέρα του βρέφους ανακοίνωσαν ότι έχει στη διάθεσή του μόλις μία ώρα με την κόρη του προτού εκείνη πεθάνει.

«Όμως αυτή η μία ώρα έγιναν δύο και μετά μία ημέρα, η οποία έγινε μία εβδομάδα», διηγήθηκε η μητέρα σε βίντεο που μεταδόθηκε από το νοσοκομείο.

«Ήταν η πιο τρομακτική ημέρα της ζωής μου», τόνισε η μητέρα, η οποία ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. «Δεν αισθανόμουν καλά και πίστευα ότι ίσως αυτό είναι κανονικό όταν είσαι έγκυος. Μου είπαν ότι έπασχα από προεκλαμψία», η οποία είναι πολύ επικίνδυνη για τη μητέρα.

«Μου είπαν ότι πρέπει να την φέρουν στον κόσμο πολύ γρήγορα και τους έλεγα συνεχώς ότι δεν θα επιβιώσει, ότι ήταν μόλις 23 εβδομάδων», συνέχισε.

Το μωρό που κατέρριψε κάθε δεδομένο!

Μια κύηση διαρκεί κατά μέσο όρο 40 εβδομάδες και ένα έμβρυο θεωρείται βιώσιμο μεταξύ της 24ης και της 26ης εβδομάδας.

Τα πολύ πρόωρα μωρά, πριν την 28η εβδομάδα, συχνά υποφέρουν από σοβαρές επιπλοκές και οι πιθανότητες επιβίωσής τους είναι μικρές.

«Η Saybie δεν αντιμετώπισε σχεδόν κανένα από τα προβλήματα που συνήθως συνδέονται με τα πολύ πρόωρα μωρά, όπως εγκεφαλική αιμορραγία ή πνευμονολογικά ή καρδιακά προβλήματα», τόνισε το νοσοκομείο.

«Είναι ένα θαύμα, αυτό είναι σίγουρο», εκτίμησε η Kim Norby, μία από τις νοσηλεύτριες που φρόντιζε τη Saybie.

Το βρέφος ήταν τόσο μικρό, μικρότερο από 23 εκατοστά, που χωρούσε στην παλάμη των νοσηλευτριών. «Μετά βίας την βλέπαμε στη θερμοκοιτίδα», θυμάται μια άλλη νοσηλεύτρια, η Emma Wiest.

Σύμφωνα με τον κατάλογο με τα πιο μικρά μωρά παγκοσμίως, το οποίο διατηρεί το αμερικανικό πανεπιστήμιο της Άιοβα, η Saybie έχει καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ που μέχρι πρότινος κατείχε ένα βρέφος που γεννήθηκε το 2015 στη Γερμανία και το οποίο ζύγιζε 7 γραμμάρια περισσότερα.

Ε.Μ.