Γιατί οι γάτες αγαπούν τόσο το πληκτρολόγιό μας; Οι ερευνητές έχουν εξήγηση!
Περίεργα

Γιατί οι γάτες αγαπούν τόσο το πληκτρολόγιό μας; Οι ερευνητές έχουν εξήγηση!

Γιατί οι γάτες αγαπούν τόσο το πληκτρολόγιό μας; Οι ερευνητές έχουν εξήγηση!

Δεν είναι απλώς... κτητικές

Όσοι έχουν υπάρξει ή είναι… γατογονείς τότε σίγουρα θα έχουν προσέξει ότι ένα από τα αγαπημένα μέρη της λατρεμένης τους γάτας είναι το πληκτρολόγιο του υπολογιστή όταν δουλεύουν σε αυτόν.

Πόσες φορές δεν έχει τύχει μάλιστα να δούμε γάτες photobombers που επιλέγουν να περάσουν μπροστά από την οθόνη την ώρα που ο ιδιοκτήτης τους έκανε σύσκεψη μέσω Skype;

Και σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί γιατί η γάτα σας σαμποτάρει την προσπάθειά σας να γράψετε πηδώντας στο πληκτρολόγιο και τελικά θρονιάζεται εκεί, μια θέση όχι ιδιαίτερα αναπαυτική, η οποία δεν εκπέμπει βέβαια ούτε θαλπωρή.

Μετά δυσκολίας εσείς απομακρύνετε την γάτα σας, αλλά εκείνη θα προσπαθήσει να επανέλθει. Γιατί άραγε οι γάτες λατρεύουν τον χώρο πάνω στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας.

Μία πρώτη απάντηση θα μπορούσε να είναι ότι θέλουν να βρίσκονται κοντά στον ιδιοκτήτη τους, όμως ερευνητές στη Βουδαπέστη προχώρησαν λίγο παραπέρα.

Ο λόγος για την επίσκεψη των συμπαθών τετράποδων με τις βελούδινες πατούσες στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας είναι απόδειξη νοημοσύνης!

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Loránd της Βουδαπέστης διαπίστωσαν ότι οι γάτες έχουν προφανώς την ικανότητα να καταγράφουν, να αντιλαμβάνονται την ανθρώπινη συμπεριφορά, τις ανθρώπινες κινήσεις και να τις μιμούνται κάνοντας παρόμοιες. Μέχρι στιγμής αυτό έχει παρατηρηθεί μόνο σε λίγα ακόμη ζώα, όπως στους πιθήκους και τα δελφίνια.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γάτες κάθονται και σε μια ελεύθερη καρέκλα στο τραπέζι όταν τρώμε – ή όταν “προσγειώνονται” στο πληκτρολόγιο μας και όχι βέβαια ότι είναι απλώς… κτητικές!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ