Καιρό-λαγνεία: Τι είναι και πώς επηρεάζει τον κόσμο;
Περίεργα

Καιρό-λαγνεία: Τι είναι και πώς επηρεάζει τον κόσμο;

Καιρό-λαγνεία: Τι είναι και πώς επηρεάζει τον κόσμο;

Οι ονοματοδοσίες στις κακοκαιρίες βοηθούν στην μετάδοση της πληροφορίας

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έντονη ενασχόληση με τον καιρό, και όχι μόνο από τους ειδικούς μετεωρολόγους κ.ο.κ.

Ο κόσμος ασχολείται περισσότερο με τον καιρό, μιλάει για τον καιρό και προσπαθεί να εξηγήσει φαινόμενα, που μερικές φορές δυσκολεύεται να εξηγήσει και η ίδια η μετεωρολογική υπηρεσία.

Για την «Ελπίδα» για παράδειγμα ήταν γνωστό εδώ και αρκετές μέρες πως θα έρθει, και σήμερα, το μόνο θέμα συζήτησης είναι η κακοκαιρία και η τρομερή χιονόπτωση που έχει κατακλύσει την πρωτεύουσα.

Γιατί όμως αρέσει στον κόσμο να μιλάει για τον καιρό;

Στην εκπομπή «Κυψέλη» ο δημοσιογράφος, Κώστας Μπουρούσης εξήγησε τι είναι η καιρό-λαγνεία, και γιατί ο κόσμος λατρεύει να μιλάει για τον καιρό (είτε είναι καλός, είτε είναι κακός).

«Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή μετεωρολογική υπηρεσία, η ονοματοδοσία στα καιρικά φαινόμενα βοηθάει στη μετάδοση της πληροφορίας», αναφέρει ο δημοσιογράφος Κώστας Μπουρούσης και συνεχίζει:

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διαγνωσμένες ψυχολογικές και ψυχικές διαταραχές σε σχέση με τον καιρό. Άνθρωποι που φοβούνται τον αέρα, τις αστραπές, άνθρωποι που φοβούνται ακόμη και τον ήλιο, οι οποίοι καλό είναι να απευθύνονται σε κάποιον ειδικό.

Ο καιρός εκτός του ότι επηρεάζει τη λειτουργία μια κοινωνίας (πχ. μετακινήσεις-μεταφορές) επηρεάζει και τη διάθεση των ανθρώπων, είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο».