Ozzy Osbourne: Είναι… μεταλλαγμένος!
Περίεργα

Ozzy Osbourne: Είναι… μεταλλαγμένος!

Ozzy Osbourne: Είναι… μεταλλαγμένος!

Το 2010, όταν οι επιστήμονες της Knome Inc. έψαχναν να μελετήσουν το DNA ενός σημαντικού ανθρώπου, δεν αναζήτησαν το γονίδιο του Steve Jobs, ούτε καν αυτό της Beyonce.

Aντ’ αυτών η εταιρεία του ανθρώπινου γονιδιώματος Cambridge, Mass., πήρε δείγμα από τον Ozzy Osbourne.

Oι επιστήμονες της εταιρίας ήθελαν να μάθουν ποια γονίδια κρατούν ζωντανό τον rock star, παρά τις καταχρήσεις σκληρών ναρκωτικών και αλκοόλ που έχει κάνει για δεκαετίες.

Τα ευρήματά της έρευνάς τους δεν τους απογοήτευσαν.

Ανακάλυψαν μία μετάλλαξη που δεν είχαν δει ποτέ και η οποία μπορεί να εξηγήσει την ικανότητα που έχει ο Ozzy να καταναλώνει αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες.

Ανακάλυψαν ακόμη και αρκετές γενετικές παραλλαγές που τον προδιαθέτουν σε εξαρτήσεις από τα ναρκωτικά και το οινόπνευμα.

Ο καθηγητής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Indiana, Bill Sullivan, γράφει στο νέο του βιβλίο, Pleased to Meet Me, που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα:

“Ο Ozzy είναι πράγματι γενετικά μεταλλαγμένος.”

Στο βιβλίο του ο καθηγητής  εξετάζει τους εκπληκτικούς τρόπους με τους οποίους διαμορφώνεται το DNA των ανθρώπων και τους βιολογικούς παράγοντες που επηρεάζουν δραματικά τον τρόπο έκφρασης των γονιδίων.

Σύμφωνα με τον ερευνητή υπάρχουν πολλές παραλλαγές γονιδίων για τους ανθρώπους που τους αρέσουν τα γλυκά, για την απόλαυση του καφέ, αλλά και τα βασικά συναισθήματα, την σεξουαλική έλξη ακόμα και για τις πολιτικές προτιμήσεις.

«Μετά από όλα αυτά τα χρόνια σκέψης έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, δεν έχουμε δική μας βούληση», γράφει ο Sullivan.

Μήπως αυτή η μετάλλαξη συναντάται μόνο σε Βρετανούς rock star;

Γιατί εμείς μπορούμε να σκεφτούμε δύο ακόμα που έχουν κάνει τις ίδιες καταχρήσεις και επιζούν, τον Mick Jagger και τον Keith Richards!

Πηγή:ΑΠΕ