Ρόδος: Διαρρήκτης κάλεσε την αστυνομία να τον συλλάβει γιατί… μετάνιωσε!
Περίεργα

Ρόδος: Διαρρήκτης κάλεσε την αστυνομία να τον συλλάβει γιατί… μετάνιωσε!

Ρόδος: Διαρρήκτης κάλεσε την αστυνομία να τον συλλάβει γιατί… μετάνιωσε!

Το ακούσαμε κι αυτό...

Μία πρωτοφανής ιστορία από τη Ρόδο κάνει τον γύρο του διαδικτύου από το πρωί με πρωταγωνιστή έναν έναν διαρρήκτη με συνείδηση!

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα rodiaki.gr, ένας ληστής κατάφερε να εισβάλει σε εστιατόριο του νησιού τα ξημερώματα της Παρασκευής αλλά αμέσως μετά μετάνιωσε για την πράξη του και κάλεσε την αστυνομία να τον συλλάβει.

“Είμαι διαρρήκτης. Μπήκα να κλέψω, αλλά μετάνιωσα που το έκανα. Περιμένω εδώ να με συλλάβετε”, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που δεν πίστευαν στα αυτιά τους.

Βέβαια, στη συνέχεια μετέβησαν αστυνομικοί στο σημείο όπου και συνέλαβαν τον δράστη ενώ ειδοποίησαν ταυτόχρονα και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Μιλώντας στο rodiaki.gr, ο κ. Γιώργος Λεβέντης, διηγήθηκε τα όσα απίστευτα έλαβαν χώρα στο μαγαζί του επιβεβαιώνοντας την είδηση.

“Πράγματι, ήταν ξημερώματα, όταν δέχθηκα τηλεφώνημα από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Με ενημέρωσαν ότι το κατάστημά μου είχε παραβιαστεί από έναν 48χρονο, ο οποίος μάλιστα από μόνος του επικοινώνησε με την αστυνομία και ζήτησε να τον συλλάβουν! Δεν μπορούσα να το πιστέψω αυτό. Τους είπα ότι ήθελα να μιλήσω μαζί του. Έφθασα στο κατάστημά μου λίγη ώρα αργότερα. Είδα τι είχε γίνει. Είχε ανοίξει την είσοδο και την ταμειακή μηχανή και είχε προλάβει να πάρει μερικά ευρώ σε ψιλά που είχα μέσα στο συρτάρι. Είπε ότι το έκανε επειδή δεν είχε να φάει και ότι μετάνιωσε που το έκανε, αλλά δεν είχε άλλη λύση. Κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία, πράγματι. Τον λυπήθηκα. Δεν του έκανα μήνυση. Δεν θα ζητήσω τη δίωξή του. Του έδωσα και 20 ευρώ που είχα μαζί μου εκείνη την ώρα για να μπορέσει να αγοράσει κάτι και να φάει προσωρινά. Δεν μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω πώς να το ερμηνεύσω και τι να πω. Στην όψη δεν έμοιαζε με Έλληνας, αλλά μετά είδα που είχε Ελληνική ταυτότητα. Ήταν 48 χρονών. Και σίγουρα δεν ήταν ούτε ναρκομανής, ούτε κάτι τέτοιο”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παρ΄όλα αυτά ο 48χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, καθώς έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του.