Ross Edgley: Έκανε το γύρο της Αγγλίας σε 157 μέρες
Περίεργα

Ross Edgley: Έκανε το γύρο της Αγγλίας σε 157 μέρες

Ross Edgley: Έκανε το γύρο της Αγγλίας σε 157 μέρες

Ένας Βρετανός έκανε το γύρο της Μεγάλης Βρετανίας σε 157 ημέρες. Ο Ross Edgley ξεκίνησε το ταξίδι του από την κωμόπολη της Αγγλίας, Margate, την 1η Ιουνίου. Κολυμπώντας με τη φορά των δεικτών του ρολογιού, έκανε τον περίπλου χώρας, φτάνοντας εκεί απ’ όπου ξεκίνησε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου. Στον τερματισμό του είχε κολυμπήσει 2.865 χιλιόμετρα.

https://www.instagram.com/p/BoTyMjShEpS/

Ο Ross Edgley κολυμπούσε 12 ώρες την ημέρα και το βράδυ κοιμόταν στο σκάφος που τον συνόδευε. Τις πρώτες ημέρες, είχε πολλούς πόνους στον αυχένα, ενώ τα πρωινά ξυπνούσε με μια αίσθηση αλατιού στο στόμα. Επίσης, εμφάνισε όλο αυτό το διάστημα και κάποια υποθερμικά επεισόδια.

https://www.instagram.com/p/BpRP85MB99_/

Αγαπημένη τροφή του στη διάρκεια του ταξιδιού ήταν οι μπανάνες, που κατανάλωσε πάνω από 500.

Κι όταν έλυσε όλα τα παραπάνω, ο ωκεανός έκρυβε νέες προκλήσεις για εκείνον. Συνάντησε πολλά κοπάδια από μέδουσες. Τα πρώτα τσιμπήματα δε φάνηκε να τον ενοχλούν. Ωστόσο, επειδή ήταν μόνο το πρόσωπό του εκτεθειμένο, το πλήρωμα της αποστολής του έφτιαξε μια ειδική μάσκα για να τα αποφύγει.

https://www.instagram.com/p/BkhUZI0nEvp/

Το πρώτο Παγκόσμιο Ρεκόρ δεν άργησε να έρθει για τον Ross Edgley, μιας και τελειώνοντας τον πρώτο μήνα του ταξιδιού του, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κολύμπησε ολόκληρη τη Νότια Ακτή της Μεγάλης Βρετανίας. Από τις πιο δύσκολες στιγμές του, ήταν το ιρλανδικό κανάλι, μήκους 97 χιλιομέτρων με πιο επίπονη, κατά δήλωσή του, τη βραδινή κολύμβηση.

Το δεύτερο ρεκόρ που έσπασε ο Ross Edgley, ήταν αυτό της μακρύτερης παραμονής στη θάλασσα και, μάλιστα, όσο ήταν ακόμη στα μισά της διαδρομής του.

Το τρίτο ρεκόρ, το έσπασε χωρίς να το καταλάβει ή να το έχει σκεφτεί εξαρχής. Έγινε ο άνθρωπος που κολύμπησε σε μικρότερο χρονικό διάστημα από το Land’s End της Κορνουάλης, στο John O’Groats, στη βόρεια Σκοτία. Ο κολυμβητής σταμάτησε μόνο για μια μέρα, λόγω έντονης κακοκαιρίας. Την ίδια μέρα, συμπτωματικά, γιόρτασε και τα γενέθλιά του.

https://www.instagram.com/p/Bp1eD1eBK77/

Το τελευταίο και τέταρτο ρεκόρ όμως, είναι και το πιο εντυπωσιακό: Στις 4 Νοεμβρίου του 2018 ο Ross Edgley έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πραγματοποίησε κολυμπώντας τον περίπλου της Μεγάλης Βρετανίας. Από τις καλύτερες στιγμές του, ήταν όταν εισήλθε στο κανάλι του Μπρίστολ συνοδευόμενος από μια φάλαινα.