Και όμως, πουλήθηκε αόρατο γλυπτό για 18.000 δολάρια!
Περίεργα

Και όμως, πουλήθηκε αόρατο γλυπτό για 18.000 δολάρια!

Και όμως, πουλήθηκε αόρατο γλυπτό για 18.000 δολάρια!

Το γλυπτό υπάρχει εξηγεί ο καλλιτέχνης αλλά όχι σε υλική μορφή

Στο όνομα της τέχνης πολλές είναι οι πρωτοπορίες που έχουμε δει και ενίοτε ξαφνιαστεί όπως η τελευταία έμπνευση του Ιταλού καλλιτέχνη, Salvatore Garau.

Ο Garau δημιούργησε ένα… αόρατο γλυπτό στην τιμή των 18.000 δολαρίων. Το γλυπτό Io Sono (Εγώ είμαι), όπως εξηγεί ο καλλιτέχνης, υπάρχει αλλά όχι σε υλική μορφή, και στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με ένα «κενό».

Ο 67χρονος καλλιτέχνης διευκρίνισε ότι «το κενό δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν χώρο γεμάτο ενέργεια, και ακόμα κι αν τον αδειάσουμε και δεν υπάρχει τίποτα, σύμφωνα με την αρχή της αβεβαιότητας του Χάιζενμπεργκ, αυτό το “τίποτα” έχει βάρος. Επομένως, έχει ενέργεια που συμπυκνώνεται και μετατρέπεται σε σωματίδια, που υπάρχουν μέσα μας. Μοιάζει πολύ με το πώς “δίνουμε μορφή σε έναν Θεό που δεν έχουμε ξαναδεί”» υπογράμμισε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Salvatore Garau (@salvatore_garau)

Το «γλυπτό» προορίζεται να εκτεθεί σε τετράγωνο 1,5Χ1,5 μ. σε ιδιωτικό χώρο απαλλαγμένο από εμπόδια, στον οποίο δεν απαιτείται έλεγχος του φωτισμού και του κλίματος. Επαναλαμβάνοντας ότι «ακόμα κι αν δεν μπορείτε να το δείτε, υπάρχει». O Garau συμπεριέλαβε πιστοποιητικό αυθεντικότητας, το οποίο έδωσε στον αγοραστή.

Το γλυπτό ή μη γλυπτό πουλήθηκε σε δημοπρασία που διοργανώθηκε από τον ιταλικό οίκο Art-Rite.

Σε δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου αναφέρεται ότι προκύπτουν διάφορα ερωτήματα, όπως αν η πώληση του γλυπτού του Garau ανοίγει νέους δρόμους σε αυτό που θεωρείται τέχνη και αν κάποιοι καλλιτέχνες θα τον μιμηθούν με την ίδια επιτυχία.