Πώς θα εξηγήσεις στο παιδί σου τους κανόνες ασφάλειας του διαδικτύου;
LIFESTYLE

Πώς θα εξηγήσεις στο παιδί σου τους κανόνες ασφάλειας του διαδικτύου;

Πώς θα εξηγήσεις στο παιδί σου τους κανόνες ασφάλειας του διαδικτύου;

Αν είστε γονείς παιδιών οποιασδήποτε ηλικίας από το Δημοτικό μέχρι την εφηβεία και θέλετε όχι μόνο να είστε ενημερωμένοι για την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και να τους διδάξετε τι πρέπει να προσέχουν, υπάρχει το κατάλληλο εργαλείο.

Εδώ και αρκετά χρόνια το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας διαθέτει το SaferInternet4Kids.gr, είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Connecting Europe της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

To site παρέχει ενημέρωση και υποστήριξη σε μικρούς και μεγάλους χρήστες του διαδικτύου, αλλά και σε γονείς και εκπαιδευτικούς, προσφέροντας τους πολυμεσικό υλικό, όπως κουίζ, animated video, φυλλάδια, αφίσες και παρουσιάσεις, σχετικό με την ασφαλή χρήση του ίντερνετ και των κοινωνικών δικτύων, καθώς και τη σωστή χρήση του online gaming.

Μάλιστα το περιεχόμενό του ανανεώθηκε για τη νέα σχολική χρονιά και προσφέρει ακόμα περισσότερα εργαλεία για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η έκδοση για το 2019 δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εικόνα που διαμορφώνουν οι έφηβοι για το σώμα τους μέσα από την ενασχόλησή τους με τα κοινωνικά δίκτυα, χωρίς να παραλείπονται άλλα κρίσιμα θέματα που αφορούν στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά όπως είναι ο online εθισμός, τα online games, το cyberbullying, οι επαφές με αγνώστους και άλλα.

Το νέο υλικό είναι διαθέσιμο στο saferinternet4kids.gr/yliko/back-to-school-2019 και προσφέρει εφαρμογές για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, με σκοπό να ενδυναμώσει τη γνώση των παιδιών για το πώς να πλοηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο, πώς να επιλέγουν ποιοτικό και κατάλληλο περιεχόμενο για την ηλικία τους και πώς να απολαμβάνουν τις ευκαιρίες που προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος.

Παράλληλα, το υλικό, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, καθώς και σε γονείς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο» τόσο μέσα στην τάξη από τους εκπαιδευτικούς, όσο και στο σπίτι από τους γονείς.