Ποια είναι η στάση σου απέναντι στον έρωτα; Κάνε το ψυχολογικό τεστ και θα μάθεις
Ψυχολογία

Ποια είναι η στάση σου απέναντι στον έρωτα; Κάνε το ψυχολογικό τεστ και θα μάθεις

Ποια είναι η στάση σου απέναντι στον έρωτα; Κάνε το ψυχολογικό τεστ και θα μάθεις

Οι απαντήσεις σου θα σου αποκαλύψουν πώς κινείσαι όταν δέχεσαι τα «βέλη» του

Πολλοί οι ύμνοι και τα ποιήματα που έχουν γραφτεί για τον Έρωτα, το ομορφότερο – για πολλούς – συναίσθημα, ικανό άλλοτε να κινήσει τα μεγαλύτερα εμπόδια κι άλλοτε να ρίξει στη βαθύτερη άβυσσο τη «ραγισμένη» καρδιά του ανθρώπου.

Ποια είναι η θέση που έχει ο έρωτας στη δική σας ζωή; Δεν είναι για όλους προτεραιότητα αλλά ακόμη κι αν είναι η στάση που κρατάμε απέναντί του διαφέρει.

Αν θέλετε να μάθετε πως τον αντιλαμβάνεστε και πώς κινείστε όταν δέχεστε τα «βέλη» του δεν έχετε παρά να κάνετε το παρακάτω ψυχολογικό τεστ.

1. Προχωράς προς το σπίτι του αγοριού/κοπελιάς σου. Υπάρχουν δυο δρόμοι για να πας εκεί. Ο ένας είναι ένας ίσιος δρόμος που σε πάει εκεί γρήγορα, αλλά είναι συνηθισμένος και βαρετός. Ο άλλος είναι ένας με αρκετές στροφές και γεμάτος με αξιοθέατα στη διαδρομή, αλλά αργείς λίγο για να φτάσεις στο σπίτι του/της αγαπημένου/αγαπημένης σου

Ποιο δρόμο διαλέγεις; τον μικρό ή τον μεγάλο;

2. Στο δρόμο βλέπεις δυο θάμνους με τριαντάφυλλα. Ο ένας είναι γεμάτος με άσπρα τριαντάφυλλα και ο άλλος με κόκκινα τριαντάφυλλα. Αποφασίζεις να πάρεις 20 τριαντάφυλλα για το/την αγόρι/κοπέλα σου.

Τι συνδυασμό χρωμάτων θα διαλέξεις; (οποιοσδήποτε συνδυασμός είναι εντάξει, ακόμα και το ένα τριαντάφυλλο να έχει κάποιο χρώμα και τα υπόλοιπα το άλλο)

3. Επιτέλους φτάνεις στο σπίτι του/της αγοριού/κοπέλας σου. Χτυπάς το κουδούνι και απαντάει η καμαριέρα. Μπορείς να ζητήσεις απο την καμαριέρα να πει στο/στην αγόρι/κοπέλα σου να κατέβει, ή μπορείς να πας να τον/την πάρεις ο ίδιος.

Ποια ενέργεια ακολουθείς; Ζητάς από τη καμαριέρα ή πας μόνος σου;

4. Τώρα ανεβαίνεις στο δωμάτιο του/της φίλου/φίλης σου και δεν είναι κανείς εκεί. Μπορείς να αφήσεις τα τριαντάφυλλα στο παράθυρο ή στο κρεβάτι.

Που τοποθετείς τα τριαντάφυλλα; Στο κρεβάτι ή στο παράθυρο;

5. Αργότερα είναι ώρα για ύπνο. Εσύ και ο/η αγαπημένος/αγαπημένη σου πάτε για ύπνο σε ξεχωριστά δωμάτια. Ξυπνάς το πρωί και πας στο δωμάτιο του/της φίλης σου για να τον/την δεις.

Μπαίνεις στο δωμάτιο:

Αυτός/αυτή είναι ξύπνιος/α ή κοιμάται;

6. Είναι ώρα να πας σπίτι σου τώρα, και ξεκινάς να πας πίσω. Μπορείς να πάρεις τους δύο δρόμους: Τον συνηθισμένο, βαρετό που σε πάει σπίτι γρήγορα ή αυτόν με τις στροφές, γεμάτο με τα αξιοθέατα που πας με το πάσο σου.

Ποιο δρόμο διαλέγεις; Τον σύντομο ή τον μεγάλο;

Ανάλυση απαντήσεων:

1. Οι δρόμοι αντιπροσωπεύουν την στάση σου στον έρωτα. Αν διάλεξες τον σύντομο, Ερωτεύεσαι γρήγορα και εύκολα. Αν διάλεξες τον μεγάλο, το πας αργά και δεν ερωτεύεσαι εύκολα.

2. Ο αριθμός των κόκκινων τριαντάφυλλων αντιπροσωπεύει πόσο περιμένεις να δώσεις σε μια σχέση. Ο αριθμός των άσπρων λουλουδιών αντιπροσωπεύει πόσο περιμένεις να πάρεις από μια σχέση. Γι αυτό αν κάποιος διάλεξε όλα κόκκινα και ένα άσπρο, αυτός ή αυτή περιμένει να δώσει 90% σε μια σχέση και περιμένει να πάρει πίσω μόνο 10%.

3. Αυτή η ερώτηση δείχνει τη στάση σου στο να αντιμετωπίζεις προβλήματα σε μια σχέση. Αν ζήτησες από την καμαριέρα να φέρει την αγαπημένη σου, τότε κρύβεσαι απο τα προβλήματα και ίσως ζητάς κάποιον άλλο να παρέμβει. Αν πήγες και πήρες την αγαπημένη σου μόνος, τότε είσαι αρκετά ευθύς. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, το αντιμετωπίζεις. Θες να το παλέψεις κατευθείαν.

4. Το που τοποθετείς τα λουλούδια δείχνει πόσο συχνά θα ήθελες να βλέπεις τον σύντροφο σου. Βάζοντας τα λουλούδια στο κρεβάτι : Χρειάζεσαι πολύ επιβεβαίωση στη σχέση, και θα ήθελες να βλέπεις τον σύντροφο σου κάθε μέρα, αν είναι δυνατόν. Βάζοντας τα τριαντάφυλλα στο παράθυρο δείχνει: Ότι δεν περιμένεις να βλέπεις τον σύντροφό σου συχνά, το να τον/την βλέπεις
μια φορά την εβδομάδα είναι εντάξει.

5. Βρίσκοντας τον σύντροφο σου να κοιμάται: Δέχεσαι τον άνθρωπο σου όπως είναι. Βρίσκοντας τον σύντροφο σου ξύπνιο: Περιμένεις ο σύντροφός σου να
αλλάξει για σένα.

6. Οι δύο δρόμοι του γυρισμού αντιπροσωπεύουν το πόσο χρονικό διάστημα μένεις ερωτευμένος/η. Αν διάλεξες τον σύντομο ο έρωτας σου για κάποιον
διαρκεί συνήθως λίγο. Αν διάλεξες τον μεγάλο, Τείνεις να μένεις ερωτευμένος για περισσότερο καιρό.