Σχέσεις με διαφορά ηλικίας: Πόσο έχουν αλλάξει τα στερεότυπα;
Ψυχολογία

Σχέσεις με διαφορά ηλικίας: Πόσο έχουν αλλάξει τα στερεότυπα;

Σχέσεις με διαφορά ηλικίας: Πόσο έχουν αλλάξει τα στερεότυπα;

Όσα είπε ο Θάνος Ασκητής στο "Μεσημέρι"

Ο Θάνος Ασκητής ήταν καλεσμένος στο “Μεσημέρι” του Γιώργου Λιάγκα και μίλησε για ένα ιδιαίτερο θέμα, τις σχέσεις ζευγαριών με διαφορά ηλικίας.

Η νόρμα, όπως είπε, είναι ο άνδρας να έχει 8 έως 10 χρόνια διαφορά με τη γυναίκα αλλά με τη νέα οικονομική και κοινωνική δομή που έχει η ζωή τα τελευταία 50 χρόνια αυτό έπαψε να έχει σημασία.

Αυτό που έχει αξία είναι η συναισθηματική επικοινωνία αλλά και η σεξουαλική έλξη, που ενέχει ένα κομμάτι κινδύνου γιατί αν η γυναίκα είναι πολύ μεγαλύτερη περιορίζεται τα επόμενα χρόνια μέσα στον γάμο, είπε ο κ. Ασκητής.

Το ενδιαφέρον ήταν όσα είπε ο γνωστός σεξολόγος για τις σχέσεις ζευγαριών με τη γυναίκα να είναι πολύ μεγαλύτερη του άνδρα.

“Είναι ένα μοντέλο μαλθακοποίησης του άνδρα, διότι όταν ένας άνδρας νέος παντρευτεί μια γυναίκα πολύ μεγαλύτερή του -δε μιλάω για δυο τρία χρόνια, μιλάω πάνω από 7-10 χρόνια- είναι σαν να παντρεύεται τη μαμά του”.

Όπως εξήγησε, το να παντρευτεί μια γυναίκα έναν άνδρα μεγαλύτερό της κατά 15 χρόνια δεν είναι το ίδιο γιατί υπάρχει η βιολογική διαφορά που με τα χρόνια συγκλίνει.

“Τα δύο φύλα σήμερα δε γερνούν” είπε χαρακτηριστικά. “Η πραγματικότητα δεν είναι τα στερεότυπα τα παλιά, ο άνδρας ο 60χρονος ο παππούς”.

https://streamable.com/jb2isn?fbclid=IwAR0suOndPi59v5q-nxtpi5JWkguRoNue2tlYwIPkj982PqIf3gUdF1JI274