Θάνος Ασκητής: Γιατί οι Έλληνες δεν έκαναν σεξ στην καραντίνα;
Ψυχολογία

Θάνος Ασκητής: Γιατί οι Έλληνες δεν έκαναν σεξ στην καραντίνα;

Θάνος Ασκητής: Γιατί οι Έλληνες δεν έκαναν σεξ στην καραντίνα;

Και πόσο συχνά πρέπει ένα ζευγάρι να συνευρίσκεται ερωτικά;

Καθόλου ευνοϊκή δεν ήταν η περίοδος της καραντίνας για τους Έλληνες όσον αφορά τις… υποθέσεις της κρεβατοκάμαρας.

Σύμφωνα με την έρευνα του Θάνου Ασκητή, το σεξ στις μέρες του εγκλεισμού μειώθηκε στους παντρεμένους σε ποσοστό 25-30%, πράγμα που οφείλεται στην απότομη αλλαγή και την μέχρι τελικής πτώσεως… γκρίνια που έκανε την εμφάνισή της ανάμεσα στα ζευγάρια.

Οι άνθρωποι στράφηκαν περισσότερο στα παιδιά με αποτέλεσμα η σεξουαλική ζωή τους να έρθει σε δεύτερη μοίρα με 1 στα 4 ζευγάρια να κοιμάται μάλιστα σε ξεχωριστά κρεβάτια.

https://streamable.com/ymgspw

Εν αντιθέσει με τους γάμους, τα ποσοστά αυξήθηκαν στα ζευγάρια που απλώς συμβίωναν σε ποσοστό 18-20%.

Ο σεξολόγος και ψυχίατρος ανέφερε στη συνέχεια ενδεικτικά πόσες φορές την εβδομάδα είναι καλό για ένα ζευγάρι να συνευρίσκεται ερωτικά.

“Έχουμε βγάλει έναν αριθμό προσέγγισης που δεν σημαίνει ότι είναι απόλυτος. Δύο φορές  την εβδομάδα αποδεικνύεται ότι είναι ένας καλός αριθμός συναισθηματικής επικοινωνίας, ενσυναίσθησης δηλαδή”.

Πώς επηρεάζει το πορνό την ερωτική ζωή ενός ζευγαριού;

“Σήμερα πολλοί άνθρωποι που παντρεύονται – δυστυχώς η μεγαλύτερη πλειονότητα – καταλήξει πολλές φορές να ξεφεύγει στο πορνό. Άνδρες με ένα, δύο και τρία χρόνια γάμου βλέπουν το βράδυ πορνό. Εθίζονται στον αυνανισμό. Αυτό είναι είναι παθολογία. Αυτό είναι σεξισμός”, τόνισε.

Δείτε όλο το απόσπασμα:

https://streamable.com/9ergn1