9 απίθανα κόλπα που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη! Πώς διώχνουμε τις δυσάρεστες οσμές από τα παπούτσια και πώς δεν θα… κοπανάμε τα δάχτυλά μας με το σφυρί;
Viral

9 απίθανα κόλπα που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη! Πώς διώχνουμε τις δυσάρεστες οσμές από τα παπούτσια και πώς δεν θα… κοπανάμε τα δάχτυλά μας με το σφυρί;

9 απίθανα κόλπα που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη! Πώς διώχνουμε τις δυσάρεστες οσμές από τα παπούτσια και πώς δεν θα… κοπανάμε τα δάχτυλά μας με το σφυρί;

Έξυπνες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα

Έχετε ακούσει τον όρο life hacks;

Αρχικά, χρησιμοποιήθηκε κυρίως από επαγγελματίες της πληροφορικής προκειμένου να περιγράψει πράγματα που έκαναν την εργασία τους ευκολότερη. Σήμερα όμως ο όρος έχει επεκταθεί και περιλαμβάνει απίθαν κόλπα και μεθόδους που μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής σας!

Έξυπνες συμβουλές που κάνουν τις μικρές καθημερινές εργασίες πολύ πιο εύκολες και σας επιτρέπουν να βρίσκετε λύσεις άμεσα σε κάθε είδους πρόβλημα.

Δώστε βάση λοιπόν στα απίθανα κόλπα που σας παρουσιάζουμε και θα βγείτε κερδισμένοι!

#1 Πώς θα ξεχωρίζετε τη βαλίτσα σας ανάμεσα σε άλλες;

Πόσες φορές δεν έχουμε ξοδέψει πολύ χρόνο ψάχνοντας τις αποσκευές μας στο καρουζέλ αποσκευών; Κι όμως η λύση είναι απλή.

Δέστε στη βαλίτσα σας ένα κομμάτι κορδέλας σε έντονο χρώμα και έτσι θα την αναγνωρίσετε αμέσως.

#2 Καθαρίστε με έξυπνο τρόπο το πληκτρολόγιό σας

Ο καθαρισμός της σκόνης από το πληκτρολόγιό σας είναι πολύ εύκολος. Απλώς χρειάζεται να «θυσιάσετε» ένα παλιό πινέλο από την τσάντα καλλυντικών σας για αυτόν τον σκοπό. Εναλλακτικά, πάρτε μια απλή οδοντόβουρτσα και με απαλές κινήσεις καθαρίστε καλά το πληκτρολόγιο.

#3 Έτσι φεύγουν οι δυσάρεστες οσμές από τα παπούτσια

Απλώς βάλτε μερικά φακελάκια τσαγιού στα παπούτσια σας και αφήστε τα όλη τη νύχτα. Αυτή η λύση είναι οικονομικότερη σε σχέση με τα αποσμητικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο και δεν είναι πάντα αποτελεσματικά.

#4 Πώς δεν θα κοπανάτε τα δάχτυλά σας με το σφυρί;

Προκειμένου να αποφύγετε τον τραυματισμό, προσπαθήστε να κρατήσετε το καρφί με μανταλάκι για να βεβαιωθείτε ότι τα δάχτυλά σας είναι πολύ μακριά από το «σημείο πρόσκρουσης».

#5 Επιδιορθώστε μόνοι σας μια σπασμένη καρέκλα γραφείου

Αντί να αγοράσετε μια νέα καρέκλα, πάρτε λίγη κολλητική ταινία και ένα μπουκάλι νερό και τυλίξτε το πάνω από τον τροχό που λείπει. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα κλειστό μπουκάλι ανθρακούχου νερού, έτσι θα είναι στέρεο και δεν θα τσακίζει κάτω από το βάρος.

#6 Προφυλαχτείτε από το καυτό λάδι όσο τηγανίζετε

Ένα απλό γάντι κουζίνας μπορεί να λειτουργήσει σε αυτήν την περίπτωση. Αλλά αν δεν έχετε ή βρίσκεστε κάπου για κάμπινγκ, προσπαθήστε να αυτοσχεδιάσετε με ένα πλαστικό μπουκάλι που έχει κομμένο το κάτω μέρος.

#7 Πώς θα πιάνετε τα τσιπς χωρίς να λαδώνετε τα χέρια σας;

Μα απλούστατα με τα ξυλάκια που τρώτε κινέζικο καθώς ούτε το πιρούνι ούτε το κουτάλι βοηθάνε σε αυτή την περίπτωση.

#8 Πώς θα απομακρύνετε μικρά αντικείμενα από δυσπρόσιτα μέρη;

Αρκετές φορές κάποια κοσμήματα ή αλλά μικροσκοπικά αντικείμενα μπορούν να πέσουν κάπου πίσω από μια καρέκλα ή ένα τραπέζι. Σε αυτή την περίπτωση, η λύση είναι να βάλετε μια κάλτσα στην ηλεκτρική σας σκούπα, να την ανάψετε στη χαμηλή ταχύτητα και θα αποκτήστε το χαμένο αντικείμενο χωρίς να ψάχνετε με τις ώρες…

#9 Πώς δεν θα ξεχειλίζει η κατσαρόλα όταν βράζει;

Tο κόλπο δεν είναι να την έχετε ξεσκέπαστη απλά. Για παράδειγμα όταν βράζετε μακαρόνια το νερό φουσκώνει είτε είναι κλειστή η κατσαρόλα είτε όχι.

Τι πρέπει να κάνετε; Βάλτε μία ξύλινη κουτάλα κατά μήκος της διαμέτρου της κατσαρόλας!