Αυτό το smartphone διπλώνει σαν πορτοφόλι
Viral

Αυτό το smartphone διπλώνει σαν πορτοφόλι

Αυτό το smartphone διπλώνει σαν πορτοφόλι

Μια ελάχιστα γνωστή, αμερικάνικη εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια, η Royole Corporation παρουσίασε σε εκδήλωση στο Πεκίνο το πρώτο στον κόσμο smartphone που διπλώνει σαν πορτοφόλι. Η παρουσίαση της νέας συσκευής αιφνιδίασε την διεθνή αγορά, καθώς οι αναλυτές θεωρούσαν σίγουρο ότι οι κορεατικές Samsung και LG ή η κινεζική Huawei θα λάνσαραν πρώτες ένα τέτοιο κινητό.  Το τηλέφωνο με την ονομασία” FlexPai” θα είναι εμπορικά διαθέσιμο στο τέλος Δεκέμβρη, αν και στην Κίνα πωλείται ήδη.  Η τιμή του θα κυμαίνεται μεταξύ 1318 και 1469 δολάρια, ανάλογα με την έκδοσή του με μικρότερη ή μεγαλύτερη μνήμη.

Το νέο κινητό έχει οθόνη 7,8 ιντσών (19,8 εκατοστών), αλλά όταν διπλώνει, εμφανίζει τρεις οθόνες: μία μπροστά, μία πίσω και μία στη ράχη. Η Royole ειδικεύεται στις εύκαμπτες οθόνες OLED και υποστηρίζει ότι το FlexPai θα αντέχει σε πάνω από 200.000 κινήσεις αναδίπλωσης.

To “FlexPai” χρησιμοποιεί ως λειτουργικό σύστημα μια έκδοση του Android, ενώ ζυγίζει 320 γραμμάρια. Είναι συνεπώς τουλάχιστον κατά 50% βαρύτερο από το Galaxy Note 9 ή το iPhone XS Max. Οι αναλυτές θεωρούν ότι δύσκολα θα γίνει μεγάλη εμπορική επιτυχία, παρόλα αυτά είναι καινοτόμο στη σύλληψη και στην εμφάνιση. “Είναι εντυπωσιακό ότι κάποιος που δεν έχεις ξανακούσει, κάνει πρώτος κάτι τέτοιο”, δήλωσε η Carolina Milanesi της εταιρείας συμβούλων Creative Strategies και δεν απέκλεισε η Royole να γίνει σύντομα στόχος εξαγοράς από κάποια μεγαλύτερη εταιρεία.