CNN: Το «Ελ. Βενιζέλος» στα αεροδρόμια με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις παγκοσμίως
Viral

CNN: Το «Ελ. Βενιζέλος» στα αεροδρόμια με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις παγκοσμίως

CNN: Το «Ελ. Βενιζέλος» στα αεροδρόμια με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις παγκοσμίως

Στην 8η θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Αν έχεις ταξιδέψει πρόσφατα με αεροπλάνο, τότε θα ξέρεις από πρώτο χέρι πως η ζήτηση στα αεροπορικά έχει ανέβει κατακόρυφα δύο χρόνια μετά την πανδημία, και το ίδιο ισχύει και για τα ναύλα.

Αυτό που επίσης έχει αυξηθεί βέβαια είναι και οι καθυστερήσεις στα αεροδρόμια, ενώ μέσα στο παιχνίδι είναι πάντα και οι ακυρώσεις ταξιδιών τελευταία στιγμή ενώ έχεις ήδη κάνει check in.

Σε ένα αεροδρόμιο της Βόρειας Αμερικής, το Toronto Pearson International Airport στον Καναδά, περισσότερες από τις μισές προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ 26 Μαΐου και 19 Ιουλίου καθυστέρησαν, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν για το CNN Travel από τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware.

Ένα τεράστιο 52,5% των προγραμματισμένων πτήσεων του αεροδρομίου έχουν καθυστερήσει αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με τα στοιχεία. Το Toronto Pearson κατατάσσεται επίσης στο Νο. 4 για ακυρώσεις πτήσεων παγκοσμίως, με το 6,5% των πτήσεων να ακυρώνονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Και γιατί η Ελλάδα να απέχει από αυτή τη διαδικασία; Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το CNN Travel, η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η θέση παγκοσμίως στην καθυστέρηση πτήσεων, ανάμεσα σε δέκα πασίγνωστα διεθνή -και κυρίως ευρωπαϊκά- αεροδρόμια.

Και σίγουρα δεν τη λες τιμητική τη διάκριση αυτή.

Ποια είναι τα άλλα 8 αεροδρόμια που συμπληρώνουν αυτό το top 10;

Δείτε το post που ακολουθεί:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CNN (@cnn)