Έρευνα: Τα sex-robots είναι απειλή για την ψυχολογική υγεία!
Viral

Έρευνα: Τα sex-robots είναι απειλή για την ψυχολογική υγεία!

Έρευνα: Τα sex-robots είναι απειλή για την ψυχολογική υγεία!

Ποιοι είναι κίνδυνοι που κρύβονται πίσω από τα ρομπότ σεξουαλικής ευχαρίστησης;

Η τεχνολογία “καλπάζει” σε ταχύτατους ρυθμούς και καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες νέων τεχνολογικών επιτευγμάτων, τα οποία έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και την καλύτερη δυνατή κάλυψη όλων των αναγκών του, ακόμα και της ερωτικής.

Τα ρομπότ του σεξ έχουν κατακλύσει την αγορά, αλλά δεν είναι τόσο αθώα, όπως φαίνονται σύμφωνα με νέες αμερικανικές έρευνες.

Ομάδα Αμερικανών επιστημόνων “έκρουσε” τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη χρήση sex robots και τους κινδύνους που παραμονεύουν εξαιτίας τους, συγκεκριμένα της ψυχολογικής και ηθικής εξαχρείωσης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της δόκτωρος Christine Hendren του Πανεπιστημίου Duke, το “διακύβευμα είναι υψηλό”, αφού κάποια από αυτά τα ρομπότ είναι προγραμματισμένα “να αναπτύσσουν σενάρια βιασμού, ακόμα και παιδοφιλίας”, καθώς κάποια από αυτά είναι κατασκευασμένα να μοιάζουν με μικρά παιδιά.

Στον αντίποδα, τέτοια ρομπότ θεωρούνται από παιδόφιλους ως ανασταλτικά μέσα πραγματικής επίθεσης σε ένα παιδί και μάλιστα υπάρχει και η σοκαριστική δήλωση ενός καθ΄ομολογία παιδόφιλου κατασκευαστή τέτοιων ρομπότ στην Ιαπωνία, ο οποίος ανέφερε πως χάρη σε αυτήν την συσκευή δεν έχει επιτεθεί σε αληθινό παιδί.

Η επιστήμονας, ωστόσο, φάνηκε άκρως διστακτική στην ενθάρρυνση τέτοιων συμπεριφορών ακόμα και σε ένα ρομπότ λέγοντας:

“Δίνεται η δυνατότητα στους ανθρώπους την ευκαιρία να εξασκούν τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες θα έπρεπε απλώς να εκριζώνονται”.

Ο αριθμός των σεξορομπότ που διαφημίζονται στο διαδίκτυο είναι τεράστιος με τελευταία προσθήκη την Harmony, ένα ρομπότ αξίας 8.000-10.000 δολαρίων που υπόσχεται “ατελείωτη ευχαρίστηση”.

Πρόκειται για μια κούκλα σε φυσικό μέγεθος, η οποία μπορεί να ανοιγοκλείσει τα μάτια της, να κουνά το λαιμό, αλλά και τα χείλη της, καθώς μιλά με σκωτσέζικη προφορά.

Σύμφωνα με τον δημιουργό της και CEO της εταιρείας κατασκευής της, Matt McMullen, η τεχνητή νοημοσύνη με την οποία είναι εφοδιασμένη η Harmony της επιτρέπει να αναπτύξει μια σχέση με τον ιδιοκτήτη της.

H Kathleen Richardson, καθηγήτρια Ηθικής και Πολιτισμού Ρομπότ στο Πανεπιστήμιο De Montfort στο Leicester, θεωρεί ότι αυτού του είδους το μάρκετινγκ πρέπει να μείνει εκτός νόμου.

“Αυτές οι εταιρείες λένε ‘δεν έχεις κοπέλα; Δεν έχεις αληθινό σύντροφο; Μην ανησυχείς, θα φτιάξουμε ένα ρομπότ για σένα”.

“Η σχέση με μια σύντροφο βασίζεται στην οικειότητα, την αφοσίωση και την αμοιβαιότητα. Αυτά δεν μπορούν να αναπαραχθούν από μηχανήματα”, πρόσθεσε.

Η Richardson είναι σύμβουλος σε μια ομάδα πίεσης με στόχο τον ενδελεχή έλεγχο αυτών των προϊόντων. Η εκστρατεία κατά των sex robots συνεργάζεται με ειδικούς της αστυνομίας προκειμένου να δημιουργηθεί το νομικό πλαίσιο που να απαγορεύει τον ισχυρισμό ότι τα ρομπότ συντροφιάς μπορούν να αντικαταστήσουν τις ανθρώπινες σχέσεις.

“Αν κάποιος έχει ένα πρόβλημα σε μια αληθινή σχέση του πρέπει να την αντιμετωπίζει ερχόμενος σε επαφή αλλά με άλλους ανθρώπους και όχι θεωρώντας φυσιολογική την ιδέα ότι το να έχεις ένα ρομπότ στη ζωή σου είναι το ίδιο καλό όσο και έναν άλλο άνθρωπο”, συμβουλεύουν οι ειδικοί.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να “γνωρίσετε” τη Harmony: