H viral περιγραφή της ημέρας: Το “δράμα” μιας μητέρας να πείσει τον έφηβο γιο της να διαβάσει την εποχή του κορονοϊού
Viral

H viral περιγραφή της ημέρας: Το “δράμα” μιας μητέρας να πείσει τον έφηβο γιο της να διαβάσει την εποχή του κορονοϊού

H viral περιγραφή της ημέρας: Το “δράμα” μιας μητέρας να πείσει τον έφηβο γιο της να διαβάσει την εποχή του κορονοϊού

Η κωμική περιγραφή της Α.Κ. για τα όσα τραβάει καθημερινά

Ο κορονοϊός και η υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι δεν έχει αλλάξει τη δύσκολη καθημερινότητα πολλών γονιών που έχουν παιδιά στην εφηβεία, την πλέον περίπλοκη ηλικία.

Οι έφηβοι και έγκλειστοι επαναστατούν, θέλουν να κάνουν το δικό τους, διατηρούν τις συνήθειες που είχαν και πριν και άρα για τους γονείς τους δεν έχουν αλλάξει και πολλά πέρα από το γεγονός ότι τώρα πρέπει να τους κυνηγούν να διαβάσουν… online.

Το “δράμα” αυτό, δοσμένο μία δόση χιούμορ περιέγραψε στο Facebook η Α.Κ. η οποία μας επέτρεψε να αναδημοσιεύσουμε το κείμενό της προς τέρψιν των αναγνωστών μας αλλά και προς συμπαράστασή της από όσες μητέρες βρουν ομοιότητες με την κατάσταση που βιώνουν οι ίδιες.

“Τι ωραία που έχετε όλοι τακτοποιήσει το σπίτι σας, ανακαλύψει καινούργια χόμπι, κάνετε yoga, διαλογισμό, διαβάζετε βιβλία, βλέπετε Netflix….

Γιατί η δική μου καθημερινότητα με έναν έφηβο είναι ως εξής (βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα-οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική): όλη μέρα προσπαθώ απεγνωσμένα να ανταποκριθώ στη ζήτηση σε φαγητό….

Αν δε περάσει η ενδεδειγμένη ώρα σίτισης -η οποία είναι κάθε μισάωρο περίπου- ο έφηβος μπαίνει σε attack mode και πρέπει να σπρώξω το φαγητό με ένα σκουπόξυλο και να φύγω τρέχοντας μέχρι να πάει η εντολή στον εγκέφαλο και η πείνα να κοπάσει….

Από τις 9 το πρωί παρακαλάω να ξυπνήσει γιατί 9:15 ξεκινάει η σύγχρονη διδασκαλία, λαμβάνοντας λογικές απαντήσεις του τύπου είσαι τρελή, δεν είναι ακόμα 9:14…τελικά στις 9:14 ξυπνάω όλη τη γειτονιά μαζί με το γιο μου… κατά τη διάρκεια της σύγχρονης διδασκαλίας πρέπει να τριγυρνάω γύρω του σα μύγα για να μην: α. Κοιμηθεί β. ασχοληθεί με τη γάτα γ.Απλώσει χέρι σε κινητό που όλοι οι φίλοι του έχουν διάλογο εκείνη την ώρα δ. Απαντήσει στον υπολογιστή σε όλους αυτούς που κάνουν διάλογο εκείνη την ώρα ε. Να μην βάλει voice changer (όταν έχει αυτές τις λαμπρές ιδέες με ρωτάει πρώτα τουλάχιστον γιατί είναι και καλοαναθρεμμένο το αγόρι μου…) στ. Να μην κάνει mute τον καθηγητή-καθηγήτρια ζ. Να μην πάει τουαλέτα και απλά δεν ξαναβγεί και πολλά άλλα.

Εδώ να αποτίσουμε φόρο τιμής στους δασκάλους και καθηγητές που το έχουν αυτό επί 24 (τουλάχιστον) και παρόλα αυτά καταφέρνουν και διατηρούν την ψυχική τους υγεία και μας επιστρέφουν τα παιδιά ακέραια και πολλές φορές σε καλύτερη κατάσταση από ο,τι τα παραδώσαμε!

Τη μελέτη δεν διανοείται να μην την κάνει αλλά…..πρέπει να διαπραγματευτούμε για το πότε…γιατί μετά τη σύγχρονη διδασκαλία τον καλούν όλοι οι φίλοι του να παίξουν online….και επειδή έχω κάνει σεμινάρια αποτελεσματικού γονέα (μοντέλο Gordon) διαπραγματεύομαι και δεν επιβάλω….μετά από πολύ χαμένη ώρα και αφού απομακρύνομαι σταδιακά, καθώς περνάει η ώρα, από το μοντέλο Gordon και για κάποιο ανεξήγητο λόγο οι κυνόδοντες μου αρχίζουν και μακραίνουν, πρέπει να επιβλέψω να μην συμβούν τα παραπάνω (εκτός από το voice changer και το mute ). Η μελέτη διανθίζεται από σχόλια τύπου που θα μου χρειαστεί αυτό; Γιατί; έλεος, να σου πω ένα αστείο που είδα στο YouTube κλπ…

Μετά αποφασίζει να κάνουμε το παζλ των 2000 κομματιών, με φοβερό ενθουσιασμό απλώνει παντού τα κομμάτια και μετά από ένα δίλεπτο βαριέται και αποχωρεί..ταυτόχρονα στο δίλεπτο-καθώς είναι και πολυπράγμων-έχει καταφέρει να βγάλει όλα τα επιτραπέζια που υπάρχουν στο σπίτι… μετά πρέπει να τον πείσω να κάνει γυμναστική τάζοντας την Πούλια με τον Αυγερινό ενώ ταυτόχρονα βλέπει YouTube, στέλνει μηνύματα στο κινητό, σταματάει κάθε ένα λεπτό γιατί κουράστηκε, κλπ… ακολουθεί το Netflix σε σειρά της επιλογής του -φυσικά- και δεν πρέπει να αγγίξω κινητό, να ξυστώ, να αναπνεύσω, να αφαιρεθώ, να με πάρει ο ύπνος κλπ.

Τα πανηγύρια αρχίζουν με την διαπραγμάτευση για την ώρα του ύπνου…γιατί οι φίλοι του όλοι είναι ξύπνιοι και παίζουν και πρέπει να απολογηθώ ταπεινά που τολμάω να του πω να πάει για ύπνο…Το μόνο που κάνω ανελλιπώς είναι γυμναστική και αυτό για να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα όσων βρίσκονται κοντά μου… κατά τα άλλα όλα υπέροχα, όλα ανθηρά…εσείς όλα καλά φίλοι μου;;;;”