ΗΠΑ: Φοιτήτρια φτιάχνει μάσκες για κωφούς και βαρήκοους
Viral

ΗΠΑ: Φοιτήτρια φτιάχνει μάσκες για κωφούς και βαρήκοους

ΗΠΑ: Φοιτήτρια φτιάχνει μάσκες για κωφούς και βαρήκοους

Ο κορονοϊός αν μη τι άλλο "ξύπνησε" την ευαισθησία όλων

Πολλοί είναι αυτοί σε όλον τον κόσμο που χρησιμοποιούν τις χειρουργικές μάσκες  ως μέτρο προφύλαξης ενάντια στον κορονοϊό αν και οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση τους μόνο από νοσούντες ή μέλη του ιατρικού προσωπικού.

Ωστόσο ακόμα και υπό αυτές τις προϋποθέσεις οι μάσκες αυτές είναι σχεδιασμένες να καλύπτουν το στόμα, κάνοντας την επικοινωνία κωφάλαλων ανθρώπων ή ατόμων με δυσκολία στην ακοή, εφόσον κοιτάνε τα χείλη και τις εκφράσεις του προσώπου για να συνεννοηθούν.

Μια φοιτήτρια από το πανεπιστήμιο στο Kentucky της Αμερικής συλλογιζόμενη αυτή τη μερίδα των συνανθρώπων μας πήρε την πρωτοβουλία να κατασκευάσει ειδικές μάσκες για κωφούς και βαρήκοους.

“Είμαστε όλοι σε κατάσταση πανικού αυτή τη στιγμή, ωστόσο σε κάποιους ανθρώπους δεν δίνεται η δέουσα προσοχή. Οπότε ένιωσα πως ήταν σημαντικό, στη συγκεκριμένη συγκυρία, όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να επικοινωνήσουν”, δήλωσε η Ashley Lawrence.

Η Lawrence έφτιαξε μάσκες με ένα διαφανές “παράθυρο” στην περιοχή του στόματος ώστε να είναι εύληπτες οι κινήσεις των χειλιών από τους ανθρώπους που βασίζονται σε αυτά για την επικοινωνία τους.

“Οι άνθρωποι με ακουστικά προβλήματα που φορούν συσκευές ακοής, βασίζονται πάρα πολύ στις εκφράσεις του προσώπου. Κι αν αυτές δεν μπορούν να φανούν επειδή κάποιος φοράει μάσκα, τα μισά από όσα λέει, χάνονται» λέει η Λόρενς, τελειόφοιτη με αντικείμενο την εκπαίδευση κωφών και βαρήκοων. Με τη βοήθεια της, έμπειρης στην κοπτοραπτική, μαμάς της, η 21χρονη ρίχτηκε στη δουλειά για να κάνει πράξη την ιδέα της.

Τις τελευταίες ημέρες έχει δεκάδες παραγγελίες από τουλάχιστον έξι πολιτείες. Ό,τι κάνει, το κάνει αμισθί καθώς θεωρεί πως αυτή είναι η πιο πρόσφορη συγκυρία για να αποδείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας. «Αν είσαι καλά, αν είσαι στο σπίτι σου και δεν δουλεύεις, τότε κάνε κάτι για έναν συνάνθρωπό σου. Θα σε κάνει να νιώσεις καλά και θα έχεις βοηθήσει κάπως το σύνολο» καταλήγει η ίδια.

Πηγή: CBS