Κωνσταντίνος Τσακαλίδης – Κώστας Τσιρώνης: Η ιστορία πίσω από τα κλικ που συγκλόνισαν τον κόσμο
Viral

Κωνσταντίνος Τσακαλίδης – Κώστας Τσιρώνης: Η ιστορία πίσω από τα κλικ που συγκλόνισαν τον κόσμο

Κωνσταντίνος Τσακαλίδης – Κώστας Τσιρώνης: Η ιστορία πίσω από τα κλικ που συγκλόνισαν τον κόσμο

Όσα είπαν στην «Καθημερινή»

Δύο κλικ ήταν αρκετά για να αποτυπώσουν όλο το μέγεθος της καταστροφής στην Εύβοια. Ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης και ο Κώστας Τσιρώνης, οι φωτογράφοι πίσω από τις πλέον viral φωτογραφίες των ημερών μίλησαν στην «Καθημερινή».

Ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης ήταν εκείνος που τράβηξε την 81χρονη Παναγιώτα να κρατά το στήθος της και να φωνάζει.

Όπως ανέφερε ο φωτογράφος στο kathimerini.gr, η συγκεκριμένη λήψη έγινε στις 4:20 το απόγευμα, με το φως από τον καπνό να παραπέμπει σε βράδυ.

«Η πυρκαγιά είχε φτάσει πολύ κοντά στο σπίτι της και η ίδια αναζητούσε τον άνδρα της. Ήταν από τους πολλούς κατοίκους του χωριού που είχαν επιλέξει να μείνουν πίσω, προκειμένου να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Φώναζε για τους κόπους μιας ζωής και για την απουσία εναέριων μέσων».

Η 81χρονη, όπως είπε και η ίδια, λίγο μετά τη φωτογραφία έπεσε κάτω και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας καθώς ανέβασε πίεση από τη φόρτιση.

Για μία πιο «ανθρώπινη» πλευρά της τραγωδίας, η οποία τον άγγιξε και τον συγκίνησε προσωπικά, έκανε λόγο ο φωτογράφος Κώστας Τσιρώνης (EPA), σχολιάζοντας την εικόνα με το ηλικιωμένο ζευγάρι και το σκυλάκι τους, μέσα στο φέρι μποτ στο Πευκί.

«Μόλις τους είχαν μεταφέρει για ασφάλεια μέσα στο πλοίο και τους είχαν βάλει να περιμένουν σε ξαπλώστρες από την παραλία. Ήταν ο κ. Γιώργος Λιάκος 89 ετών, η σύζυγός του, Παρισσώ, 87 ετών και η Μπέλα το μικρόσωμο σκυλί τους. Εκεί ήταν και η κόρη τους που είχε έρθει από την Αιδηψό για να τους βοηθήσει και γείτονες», ανέφερε.

Ο Κώστας Τσιρώνης αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση των ντόπιων, σημειώνοντας πως του έκανε φοβερή εντύπωση η «χαρά» στο βλέμμα τους μόλις τον είδαν.

«Ήταν πολύ ευγενικοί -μέσα στον πόνο τους- και σαν να πήραν κουράγιο μόλις με είδαν, αυτό ένοιωσα».

«Ήταν ένα κλικ αυτή η φωτογραφία, γύρισαν χαμογέλασαν και αυτό με συγκίνησε», ανέφερε.