Κορονοϊός: Μην ρίχνετε απολυμαντικά στα κατοικίδιά σας
Viral

Κορονοϊός: Μην ρίχνετε απολυμαντικά στα κατοικίδιά σας

Κορονοϊός: Μην ρίχνετε απολυμαντικά στα κατοικίδιά σας

Οι συστάσεις του κτηνιατρικού συλλόγου της Γαλλίας

Ο κτηνιατρικός σύλλογος της Γαλλίας προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων ζώων να μην χρησιμοποιούν απολυμαντικά προϊόντα ούτε υδροαλκοολικά τζελ για να τα απολυμάνουν.

Δυστυχώς, ο φόβος του κορονοϊού έχει οδηγήσει κάποιους σε ακραίες αντιδράσεις, καθώς εδώ και μέρες, σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν φωτογραφίες σκύλων με πατούσες καμένες από υδροαλκοολικά τζελ ή χλωρίνη.

«Είναι παράξενο να απολυμαίνεις το ζώο σου με αυτά τα είδη ενώ γνωρίζουμε ότι το σαπούνι ή τα ειδικά σαμπουάν για σκύλους δουλεύουν πολύ καλά», είπε η Κριστίν Ντεμπόβ, εκπρόσωπος του κτηνιατρικού συλλόγου στο Ιλ ντε Φρανς του Παρισιού.

Οι γάτες και οι σκύλοι γλείφονται και τα προϊόντα αυτά «μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στους βλεννογόνους και οξείες αντιδράσεις», υπενθύμισε.

Παράλληλα, η κτηνίατρος τόνισε ότι αν ένας σκύλος ή μια γάτα απορροφήσει αλκοόλ μέσω του γλειψίματος, οι επιπτώσεις θα είναι πολύ πιο έντονες σε σύγκριση με τους ανθρώπους επειδή τα ζώα δεν το αφομοιώνουν με τον ίδιο τρόπο.

Επίσης, δήλωσε ότι αρκεί να πλένει κανείς τα πόδια του σκύλου του με νερό και σαπούνι όταν επιστρέφει στο σπίτι από τη βόλτα του.

Ακόμα, υπογράμμισε όμως ότι είναι αναγκαίο «να τηρείται απόσταση μεταξύ ανθρώπου και ζώου, να πλένουμε πολύ συχνά τα χέρια μας όταν παίζουμε μαζί του και να μην αφήνουμε να μας γλείφει τα χέρια και το πρόσωπο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ