Pepe Le Pew: «Κόβεται» ο διάσημος ασβός από το Space Jam 2 και από όλες τις παραγωγές της Warner Bros
Viral

Pepe Le Pew: «Κόβεται» ο διάσημος ασβός από το Space Jam 2 και από όλες τις παραγωγές της Warner Bros

Pepe Le Pew: «Κόβεται» ο διάσημος ασβός από το Space Jam 2 και από όλες τις παραγωγές της Warner Bros

Ο λόγος;

Άλλος ένας κλασικός ήρωας μπαίνει στο συρτάρι στο πλαίσιο της πρακτικής του «πολιτικώς ορθού» και στο σινεμά και στην τηλεόραση.

Ο λόγος για τον διάσημο ασβό  Pepe Le Pew  ο οποίος δεν θα πρωταγωνιστήσει μαζί με τα άλλα καρτούν στο sequel του Space Jam που ανακοίνωσε η Warner Bros ότι θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιουλίου.

Αφορμή φαίνεται πως στάθηκαν τα άρθρα αλλά και τα tweets του συντάκτη των New York Times, Charles M. Blow, o οποίος υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο καρτούν προάγει την κουλτούρα του βιασμού.

Πώς; Όπως αναφέρει στο tweet του «αρπάζει/φιλάει ένα κορίτσι/μια άγνωστη επανειλημμένα χωρίς τη συναίνεσή της, δεν την αφήνει να φύγει, κλειδώνει την πόρτα για να μην δραπετεύσει εκείνη».

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του αμερικανικού Deadline έχουν ήδη αφαιρεθεί από το μοντάζ της ταινίας σκηνές που περιλαμβάνουν τον Pepe και όπως όλα δείχνουν το θέμα δεν θα μείνει μόνο εκεί.

Είναι πολύ πιθανόν ότι ο ασπρόμαυρος ήρωας θα αποτελέσει παρελθόν από όλες τις μελλοντικες παιδικές παραγωγές της εταιρείας όπως τα Looney Toons, Bugs Bunny Builders, Tiny Toons Looniversary κ.ά.

To κόψιμο των σκηνών δεν έγινε χωρίς αντίδραση αφού μαζί με τον Pepe κόπηκε και η Βραζιλιάνα ηθοποιός Greice Santo η οποία είχε σκηνή με το καρτούν.

Συγκεκριμένα, το Deadline περιγράφει τη σκηνή που κόπηκε ως εξής: Ο Pepe είναι μπαρμαν σε μπαρ όπου η Santo εμφανίζεται ως πελάτης. Της φιλάει το χέρι, εκείνη τον χαστουκίζει, τον περιλούζει με το ποτό της και τον κάνει σβούρες σε ένα σκαμπό προτού εμφανιστεί ο LeBron James που του εξηγεί ότι δεν επιτρέπεται να αγγίζει χωρίς έγκριση.

Η Santo διαμαρτυρήθηκε έντονα μέσω του εκπροσώπου της για την κομμένη σκηνή.

Ούσα και η ίδια θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και έχοντας μιλήσει αλλά και τραγουδήσει για αυτό θεώρησε ότι η σκηνή ήταν κατάλληλη για να στείλει ένα μήνυμα προς το κοινό.

«Ήταν τόσο σημαντικό για την Greice να είναι σε αυτήν την ταινία. Παρόλο που ο Pepe είναι χαρακτήρας καρτούν, εάν κάποιος επρόκειτο να τον χαστουκίσει ως παρενοχλητή αυτή θα ήθελε να είναι η Greice. Τώρα η σκηνή κόπηκε και δεν έχει τη δύναμη να επηρεάσει τις νεότερες γενιές που θα δουν το Space Jam 2 ώστε να κατανοήσουν ότι η συμπεριφορά του Pepe είναι ανεπίτρεπτη».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Warner Bros αντιμετωπίζει πρόβλημα με χαρακτήρα των Looney Tunes. Πέρυσι τον Ιούνιο ο Elmer Fudd κόπηκε επειδή χρησιμοποιεί όπλο σε μια εποχή για την Αμερική που η οπλοχρησία έχει επικριθεί σφοδρά.

https://streamable.com/1htgz7