Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο: Κινδυνεύει να μη κυκλοφορήσει λόγω κορονοϊού
Viral

Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο: Κινδυνεύει να μη κυκλοφορήσει λόγω κορονοϊού

Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο: Κινδυνεύει να μη κυκλοφορήσει λόγω κορονοϊού

Ένα ιστορικό λαχείο που μετρά 92 χρόνια

Ένας θεσμός ταυτισμένος με την Πρωτοχρονιά κινδυνεύει λόγω κορονοϊού. Ο λόγος για το Πρωτοχρονιάτικο λαχείο που υπάρχει ενδεχόμενο μετά από εννέα δεκαετίες να μην κυκλοφορήσει.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, η κυκλοφορία ή μη του πρωτοχρονιάτικου λαχείου απασχολεί έντονα το υπουργείο Ανάπτυξης δεδομένου ότι από τον προηγούμενο μήνα που ξεκίνησε το νέο lockdown τα πρακτορεία παιχνιδιών είναι κλειστά, ενώ δεν επιτρέπεται η πώληση λαχείων και από τους πλανόδιους λαχειοπώλες.

Οι αρμόδιοι προσανατολίζονται να ανάψουν τελικά το «πράσινο φως» επιτρέποντας τη διανομή και την πώληση του Κρατικού Λαχείου, αλλά μόνο στους λαχειοπώλες καθώς δεν πρόκειται να ανοίξουν τα πρακτορεία. Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον αριθμό τους. Ο αντίστοιχος ΚΑΔ αριθμεί περί τα 68 άτομα σε ολόκληρη την επικράτεια, αλλά είναι προφανές ότι δεν αποτυπώνει το σύνολο των ανθρώπων που απασχολούνται στην υπαίθρια πώληση λαχείων με κριτήρια κοινωνικά.

Ιδιαίτερα πιθανό θεωρείται, εφόσον τελικά δοθεί η δυνατότητα πώλησης του Κρατικού Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου, οι πλανόδιοι να μπορούν να διαθέσουν και άλλα προϊόντα τυχερών παιχνιδιών.

Στον ιστότοπο της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε, πάντως, δεν υπάρχει μέχρις στιγμής κάποια ανακοίνωση για το πρωτοχρονιάτικο λαχείο, το οποίο κληρώνει κατά παράδοση στις 31 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο μοιράζοντας περίπου το 55% των ακαθάριστων εισπράξεών του. Το κόστος του κάθε λαχείου ανέρχεται σε 5 ευρώ και κυκλοφορεί σε σειρές 100.000 τεμαχίων (κάθε μια φέρει αριθμούς από 1-100.000).