Starbucks: Συγκινεί με τη διαφήμισή της για τα τρανς άτομα
Viral

Starbucks: Συγκινεί με τη διαφήμισή της για τα τρανς άτομα

Starbucks: Συγκινεί με τη διαφήμισή της για τα τρανς άτομα

Κέρδισε βραβείο για το σενάριό της

Στη νέα της διαφημιστική καμπάνια ο κολοσσός των Starbucks, υποστηρίζει την LGBT κοινότητα, έχοντας ως πρωταγωνιστή ένα τρανς άτομο.

Το βίντεο αφηγείται την ιστορία του James Miller, ο οποίος πασχίζει να διατηρήσει την  διαφορετική ταυτότητα που έχει επιλέξει για τον εαυτό του σε μία κοινωνία που δε σέβεται την επιλογή του να ζει ως trans, γιατί έτυχε να γεννηθεί ως Jemma…

Ο James εμφανίζεται σκυθρωπός και επηρεασμένος από το γεγονός ότι όλοι τον αντιμετωπίζουν ως γυναίκα, από τον ντελιβερά μέχρι και τον ίδιο του τον πατέρα.

Για πρώτη φορά ξεστομίζει, χαμογελώντας το όνομά του ελεύθερα στον υπάλληλο των Starbucks, όταν τον ρωτά τι όνομα να σημειώσει στην κούπα του καφέ του.

“Στα Starbucks, το να γράφουμε το όνομά σας σε ένα ποτήρι καφέ και να σας φωνάζουμε με αυτό είναι μία ένδειξη της θερμής υποδοχής μας σε εσάς. Είναι μια μικρή συμβολική χειρονομία αλλά και σημάδι αυτού που πιστεύουμε: αναγνώριση και αποδοχή όποιοι και αν είστε ή θέλετε να είστε. Σας καλωσορίζουμε όλους”, ανέφερε η εταιρεία καφέ σε ανάρτηση που συνόδευε τη διαφήμιση.

Το σενάριο της διαφήμισης βραβεύτηκε με το Βραβείο Διαφορετικότητας σε διαγωνισμό του Channel 4 και η Starbucks κέρδισε αναμεταδόσεις για το συγκεκριμένο project αξίας 100.000 λιρών ως έπαθλο.