Thomas Cook: Aπολυμένοι υπάλληλοι πέταξαν εθελοντικά και οι επιβάτες τους καταχειρόκροτησαν
Διεθνή

Thomas Cook: Aπολυμένοι υπάλληλοι πέταξαν εθελοντικά και οι επιβάτες τους καταχειρόκροτησαν

Thomas Cook: Aπολυμένοι υπάλληλοι πέταξαν εθελοντικά και οι επιβάτες τους καταχειρόκροτησαν

Η κατάρρευση της Thomas Cook προκάλεσε αναταραχή στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, μετατρέποντας τις διακοπές 150.000 Βρετανών σε αρνητική περιπέτεια.

Το βρετανικό κράτος οργάνωσε τη μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού πολιτών της μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παρόλα αυτά  90.000 Βρετανοί παραμένουν ακόμα στο εξωτερικό κι αναμένεται να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη σε περίπου μία εβδομάδα.

Πολλοί δε εξ’ αυτών έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα, έχοντας υποστεί ψυχολογική βία από αρκετούς ξενοδόχους που δε δίστασαν να τους κλειδώσουν ακόμα και στα δωμάτιά τους,  ζητώντας τους να πληρώσουν το λογαριασμό οι ίδιοι.

Οι 25.000 απολυμένοι υπάλληλοι της εταιρίας είναι ίσως η σημαντικότερη πτυχή του προβλήματος και δυστυχώς δε θα ξεπεραστεί δύσκολα.

Υπάρχει όμως πάντα και η θετική πλευρά των πραγμάτων όταν οι άνθρωποι προτάσσουν το φιλότιμο και την ευγένειά τους, απέναντι στις δυσκολίες και τα προβλήματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πτήση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  από τη Λάρνακα της Κύπρου προς το Bristol της Αγγλίας, με αεροσκάφος της Thomas Cook.

Η πτήση πραγματοποιήθηκε χάρη στο φιλότιμο μερικών απολυμένων εργαζομένων οι οποίοι φορούσαν τις στολές τους και έφεραν μάλιστα μαζί τους φακελάκια με τσάι, για να έχουν κάτι ζεστό να προσφέρουν στους ταλαιπωρημένους επιβάτες.

Σε video που ανέβασε επιβάτης της πτήσης ακούγεται ο κυβερνήτης του αεροσκάφους να ευχαριστεί τους επιβάτες για την εμπιστοσύνη τους.

Η φωνή του “σπάει” από τη συγκίνηση και ακούγεται να κλαίει λέγοντας πως αυτή είναι η τελευταία πτήση αυτού του αεροσκάφους.

Αμέσως οι επιβάτες ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Σε κλάσματα δευτερολέπτων συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να επιβραβεύσουν το φιλότιμο των απολυμένων υπαλλήλων, αφήνοντάς τους ένα πολύ γενναιόδωρο φιλοδώρημα.

Μία επιβάτης ανέλαβε να πάει τα χρήματα που μαζεύτηκαν στις αεροσυνοδούς οι οποίες ξέσπασαν σε λυγμούς.

Η επιβάτης Michelle Jubb ανέβασε φωτογραφίες από το συγκινητικό στιγμιότυπο στο λογαριασμό της στο Facebook, σχολιάζοντας πως δεν υπήρχε επιβάτης στην πτήση με στεγνά μάτια.

https://www.facebook.com/michelle.moorhouse.50/posts/10156233334527163