Κρήτη: Το τραγούδι μαθητών για την πρόληψη στους δρόμους
Viral

Κρήτη: Το τραγούδι μαθητών για την πρόληψη στους δρόμους

Κρήτη: Το τραγούδι μαθητών για την πρόληψη στους δρόμους

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα με τα τροχαία ατυχήματα ανάμεσα στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάθε χρόνο, παρά τις εκκλήσεις και τις υποδείξεις Αρχών και φορέων, εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Η ταχύτητα και το αλκοόλ είναι οι κύριες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων.  Η Κρήτη είναι μία από τις περιοχές της Ελλάδας που ακούγεται συχνά για τα τροχαία της και κυρίως για την κακή οδική συμπεριφορά των κατοίκων της, αλλά και την κακή ποιότητα του οδικού της δικτύου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εδώ και τέσσερα χρόνια διοργανώνεται ο Διεθνής Μαθητικός – Φοιτητικός Διαγωνισμός Πολυμέσων από την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χανίων και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης “Ο Άγιος Χριστόφορος”. Σε αυτόν τον διαγωνισμό παιδιά κάθε ηλικίας στέλνουν το δικό τους μήνυμα στους μεγάλους για προσοχή στους δρόμους ώστε να μειωθούν οι θάνατοι και τα θύματα από τροχαία.

Στο φετινό διαγωνισμό, την παράσταση έκλεψαν τα παιδιά του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου που πήραν την πρώτη θέση στην κατηγορία “Μαθητές Δημοτικού” με ένα πολύ εύστοχο τραγούδι. Μάλιστα στη συγχαρητήρια επιστολή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Αρναουτάκης ανέφερε ότι το ξεχωριστό μήνυμά τους θα προωθηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης στα ΜΜΕ του νησιού καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα.