Viral

Viral ιερέας στις ΗΠΑ: Ψέκασε με νεροπίστολο τον αγιασμό στους πιστούς

Viral ιερέας στις ΗΠΑ: Ψέκασε με νεροπίστολο τον αγιασμό στους πιστούς

Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστες από τους χρήστες του διαδικτύου οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τον ρωμαιοκαθολικό ιερέα Τίμοθι Πελκ στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν να ψεκάζει με νεροπίστολο αγιασμό στα αυτοκίνητα που περνούσαν μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Αμβροσίου.

Ο ευρηματικός αιδεσιμότατος φρόντισε να τηρήσει τις θρησκευτικές παραδόσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα, σεβόμενος παράλληλα τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19.

Φορώντας μάσκα, ασπίδα προσώπου και γάντια κατάφερε να γίνει viral για αρκετές εβδομάδες μετά το Πάσχα. Ο 70χρονος ιερέας μιλώντας στο ΒuzzFeed News ξεκαθαρίζει πως δεν τον απασχολεί πώς θα αντιδράσει το Βατικανό, δηλώνει χαρούμενος που βοήθησε τους πιστούς να βιώσουν ένα αξέχαστο Πάσχα ενώ τονίζει: “Μέρος αυτού που κάνω είναι να δημιουργώ αναμνήσεις για το μέλλον”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Μίσιγκαν ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό πλησιάζει τους 5.000 με τον ιερέα Τίμοθι να δηλώνει: “Να σημειωθεί πως η εκκλησία και οι γύρω κοινότητες έχουν λάβει σοβαρά υπόψη την πανδημία”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην επίσημη σελίδα της ενορίας στο facebook @strambroseparish

Exit mobile version