Viral το νεογέννητο που τραβάει τη μάσκα του γιατρού
Viral

Viral το νεογέννητο που τραβάει τη μάσκα του γιατρού

Viral το νεογέννητο που τραβάει τη μάσκα του γιατρού

«Όλοι θέλουμε ένα σημάδι πως θα βγάλουμε τις μάσκες σύντομα»

Η φωτογραφία που ανέβασε ένας μαιευτήρας στο Ντουμπάι με το νεογέννητο που του τραβάει τη μάσκα έχει γίνει viral. Και πώς όχι αφού εν μέσω πανδημίας θεωρήθηκε μια πράξη…. επανάστασης στη μάσκα.

Ο ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος ανέβασε και αυτός τη φωτογραφία στον λογαριασμό του και έστειλε το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας ότι θα βγάλουμε τις μάσκες:

«Έχουν περάσει πολλοί μήνες που συζητάμε σχεδόν μόνο για τον κορωνοϊο. Εχουμε συνδυάσει τα νοσοκομεία με το μασκοφορεμένο, κουρασμένο υγειονομικό προσωπικό, με τα τεστ και τις εικόνες από τους θαλαμους της εντατικής. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό τα νοσοκομεία.

Να μια τέτοια εικόνα: το νεογέννητο μωράκι κάπου στο Ντουμπάϊ τραβάει τη μάσκα του μαιευτήρα. Τη φωτογραφία την ανάρτησε ο ίδιος ο μαιευτήρας- γυναικολόγος Dr Samer Cheaib, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Όλοι θέλουμε ένα σημάδι πως θα βγάλουμε τις μάσκες σύντομα» λέει ο γιατρός. Έτσι είναι, και έτσι θα γίνει» έγραψε.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2917954655099676&id=100006555100713

Πάντως η κίνηση του μωρού -για να μιλάμε με ιατρικούς όρους- δεν σχετίζεται με κάποια επανάσταση όσο με το αντανακλαστικό του δραγμού όπως λέγεται στα νεογέννητα, βάση του οποίου τα μωρά έχουν την τάση να «γραπώνουν» ότι «χαϊδεύει» την παλάμη τους.