Viral: Βρετανός «χρυσοπλήρωσε» σε δημοπρασία κασελάκι με σύνεργα για… εξόντωση βρικόλακα
Viral

Viral: Βρετανός «χρυσοπλήρωσε» σε δημοπρασία κασελάκι με σύνεργα για… εξόντωση βρικόλακα

Viral: Βρετανός «χρυσοπλήρωσε» σε δημοπρασία κασελάκι με σύνεργα για… εξόντωση βρικόλακα

Έτοιμος για κυνήγι βαμπίρ

Για άγριο κυνήγι βρικολάκων φαίνεται πως ετοιμάζεται Βρετανός που «χρυσοπλήρωσε» σε δημοπρασία του οίκου Hansons Auctioneers ένα διακοσμημένο κασελάκι με σύνεργα για την εξόντωση βαμπίρ στο Derbyshire.

Το κιτ ήταν επενδυμένο από βελούδο, με στρίφωμα από μετάξι, και το εσωτερικό του καπακιού ήταν διακοσμημένο με εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου. Περιείχε όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να εξολοθρεύσει τους νυκτόβιους περιπατητές της απέθαντης ζωής: Τρεις σταυρούς, χάντρες ροζάριου, μια Βίβλο, ένα μικρό πιστόλι, ένα μικρό μαχαίρι με ασημένια λεπίδα, τανάλιες για εξαγωγή δοντιών και… δόντια καρχαρία που κανείς δεν γνωρίζει σε τι μπορούν να χρησιμεύσουν.

Στο τέλος της τετραήμερης δημοπρασίας, ο αγοραστής έδωσε το ποσό των 3.185 δολαρίων για να αποκτήσει το απόλυτο κασελάκι διατηρώντας παράλληλα την ανωνυμία του.

Αν και είναι παλιό, δεν θεωρείται ότι είναι ένα από τα αυθεντικά κιτ που κυκλοφορούσαν τη δεκαετία του 1800. Ο οίκος χρονολογεί το κασελάκι στο 1780 περίπου, η Βίβλος εκδόθηκε το 1842, ενώ το μικρό μαχαίρι φτιάχτηκε στις αρχές του 20ού αιώνα. Σύμφωνα με τα όσα τόνισε στους Times της Νέας Υόρκης ο Robert A. Smart, καθηγητής Αγγλικής Λογοτεχνίας στο Quinnipiac University, τα αυθεντικά κιτ όφειλαν, επιπλέον, να έχουν βότανα, αγιασμό και σφαίρες από ασήμι.

Ο προηγούμενος κάτοχος ήταν ένας ανώνυμος συλλέκτης, ο οποίος το είχε αποκτήσει σε παζάρι παλαιών αντικειμένων. Θεωρείται ότι το «συναρμολόγησαν» στις αρχές της δεκαετίας του 1900, όταν η λαϊκή παράδοση για βρυκόλακες είχε πλέον επιστρέψει για τα καλά ως θέμα συζήτησης μετά την έκδοση το 1897 του μυθιστορήματος του Μπραμ Στόκερ «Δράκουλας».

“Κουτιά σαν κι αυτό κατασκευάστηκαν, από τότε, και ιδιωτικά και για εμπορικούς σκοπούς” διευκρίνισε ο δημοπράτης, Rik Alexander, του οίκου Hansons Auctioneers.

“Αν και το δικό μας κιτ είχε μια παλιά Βίβλο και το κουτί ήταν ακόμα πιο παλιό, κατά τα φαινόμενα ‘συναρμολογήθηκε’ την Εδουαρδιανή περίοδο στην Αγγλία. Πλέον, ο αντίκτυπος του μυθιστορήματος ‘Δράκουλας’ ήταν μεγάλος”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ