Βρετανία: Η πινακοθήκη Tate αναζητά υπάλληλο για την καφετέρια με μισθό 40.000 λίρες ετησίως
Viral

Βρετανία: Η πινακοθήκη Tate αναζητά υπάλληλο για την καφετέρια με μισθό 40.000 λίρες ετησίως

Βρετανία: Η πινακοθήκη Tate αναζητά υπάλληλο για την καφετέρια με μισθό 40.000 λίρες ετησίως

Η αγγελία που έγινε viral

Αν σας αρέσει η ζωγραφική, οι τέχνες, αλλά και το άρωμα του καλοκαβουρδισμένου καφέ, αν έχετε προϋπηρεσία στην εστίαση, τότε η βρετανική πινακοθήκη Tate έχει μια μοναδική ευκαιρία για εσάς.

Η Tate Britain αναζητεί έναν υπεύθυνο καφέ και προσφέρει ένα άκρως ελκυστικό πακέτο αποδοχών, το οποίο ανέρχεται στις 40.000 λίρες ετησίως, πράγμα που σημαίνει σχεδόν 4.000€ τον μήνα.

Η αγγελία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς ο μέσος ετήσιος μισθός για τους επαγγελματίες επιμελητές τέχνης στο Λονδίνο φτάνει περίπου στις 37.300 λίρες.

Οι υπεύθυνοι της Tate, ωστόσο, μίλησαν στο BBC και εξήγησαν πως “είναι άδικο να συγκρίνει κανείς τον επικεφαλής του τμήματος με έναν αντίστοιχο ρόλο επιμελητή σε άλλο επίπεδο.

Η αγγελία για την εργασία περιγράφει τη θέση ως έναν “μοναδικό ρόλο ενασχόλησης με όλες τις πτυχές του καφέ μέσα στο πλαίσιο και των τεσσάρων Γκαλερί της Tate”.

Στις αρμοδιότητες της δουλειάς περιλαμβάνονται οι παραγγελίες και η ανάμειξη του καφέ για ανάλογη χρήση σε όλους τους χώρους της Tate, καθώς και η διαχείριση της “Ομάδας των Ζεστών Ροφημάτων”, που είναι υπεύθυνη για όλες τις πτυχές της παράδοσης του τσαγιού και του καφέ”.

Ο Άλαν Λέιτον, εκπρόσωπος του εμπορικού σωματείου Prospect, δήλωσε ότι η νέα αυτή θέση εργασίας υπογραμμίζει πόσο λίγο αμείβονται οι ειδικοί. “Αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Χωρίς αυτούς τους ειδικούς δεν θα υπήρχαν γκαλερί και μουσεία. Έφτασε η ώρα να αναγνωριστούν και να αποδοθούν οι σωστές αμοιβές σε αυτές τις δουλειές”, τόνισε ο Λέιτον.

Στο Μουσείο Tate στεγάζεται η εθνική συλλογή της Βρετανικής, διεθνούς μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης. Η αμοιβή ενός επικεφαλής ομάδας επιμελητών, μπορεί να αγγίξει και τις 50.000 λίρες, ενώ οι μισθοί των βοηθών ξεκινούν από 17.524 λίρες, ανάλογα με τις συμβάσεις.